13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleEurovision 2021. Începe semifinala! Când urcă reprezentanta României pe scenă

Eurovision 2021. Începe semifinala! Când urcă reprezentanta României pe scenă

După ce au scăpat de emoțiile testelor Covid, procedura standard impusă de organizatori tuturor participanților la eveniment – din nou, rezultatele acestora au fost negative -, Roxen și echipa au urcat pe scenă pentru o nouă sesiune de repetiții. 

Reprezentanta noastră a cântat într-o rochie cu imprimeu floral, o apariție total diferită față de cea purtată la primele repetiții pe scena Rotterdam Ahoy, echipa reușind să păstreze secretul privind vestimentația pentru concurs până în ziua show-ului pentru juriu.

„Am primit o mulțime de reacții pozitive la outfitul pe care l-am pregătit pentru concurs. Vă mulțumesc din suflet și vă promit că voi da totul, diseară, în fața juriului. Ne vedem marți, la semifinala pentru public!”, a declarat Roxen. 

Luni, în preziua spectacolului, reprezentanții României și cei ai celorlalte țări care evoluează în prima semifinală Eurovision, susțin două repetiții. Chiar dacă nu va fi transmisă de broadcasteri, a doua repetiție de astăzi contează la fel de mult pentru calificare ca semifinala de marți, întrucât show-ul a fost votat de juriile de specialitate din 19 țări, votul lor contând în proporție de 50%, la fel ca al publicului. 

Cum se votează marți seară la Eurovision

 

• Prima semifinală Eurovision, în care va concura şi reprezentanta României, Roxen, cu melodia Amnesia, va avea loc pe 18 mai, iar spectacolul va fi transmis în direct pe TVR 1, TVR Internaţional şi TVR+, de la ora 22.00. 

Românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta țării noastre, deci votul românilor din străinătate este cel care poate înclina balanţa calificării României în marea finală. Voturile primite de la publicul din străinătate vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (care se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), să voteze 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.

Românii din străinătate vor putea vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.

Fanii din România își pot vota favoriții prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon. 

Cele mai importante momente din aventura delegației României la Eurovision 2021 sunt la „Destinația Eurovision”. 
Emisiunea urmăreşte pas cu pas reprezentanta României și este difuzată în fiecare seară la TVR 1, TVR Moldova şi TVR Internaţional, de luni până vineri, de la ora 20.50 (în seara Finalei, de la 21.45), cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR. 

Totodată, Ştirile TVR vor difuza, în exclusivitate, reportaje cu imagini de la Rotterdam Ahoy.

Tarom – transportator oficial al echipei României la Eurovision

***

Eurovision Song Contest 2021 are loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai și va fi difuzat în direct la TVR. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă