5.6 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăLifestyleEscapada de weekend: 5 orașe frumoase aproape de București

Escapada de weekend: 5 orașe frumoase aproape de București

Sunt aproape de București, poți ajunge în maxim 2 ore cu mașina, astfel încât drumul de întoarcere să nu fie foarte obositor. Dacă ai copii mici, cu atât mai mult vei aprecia aceste destinații, deoarece nu vei avea parte de plictiseala și plânsetele care însoțesc inevitabil un drum prea lung cu mașina.

Tot ce ai nevoie este să stabilești traseul, să iei cu tine termosul cu cafea și aparatul de fotografiat. Deoarece temperaturile vor fi destul de ridicate, îți spunem că aici poți comanda anvelope de vara online, care te vor ajuta să ajungi în siguranță la destinație.

                                                                      

Călărași

Este reședința de județ și cel mai mare oraș din județul cu același nume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai importante municipii din regiunea de dezvoltare sud, fiind situat pe partea stângă a cursului Brațului Borcea al Dunării.

Orașul are 3 plaje, 1 grădină zoologică și Muzeul Dunării de jos. Există numeroase zone agrement frumos amenajate în pădurea cu specific de luncă și ochiurile de apă de pe brațul Borcea.

Alte puncte de atracție care fac din orașul Călărași o destinație de neratat::

●     Statuia Regelui Carol I

●     Ostroavele de pe Dunăre, brațul Borcea și plajele acestora

●     Parcul Municipal (unde se află unica statuie a lui Burebista)

●     Ruinele cetății bizantine Vicina

●     Situl arheologic de la Călărași

 

Giurgiu

Este un port fluvial important al României și punct de trecere al frontierei cu Bulgaria. Este situat pe marginea sudică a țării și a județului cu același nume (al cărui capitală și este), pe malul stâng al Dunării, într-o zonă mlăștinoasă.

Aflat la o distanță de doar 65 de km față de București, orașul Giurgiu este recunoscut în principal prin Mausoleul Eroilor. În acesta sunt înhumate osemintele a 632 de eroi, dintre care 350 eroi români identificați, 69 eroi germani identificați și 213 eroi necunoscuți, decedați în Primul Război Mondial.

 

Sinaia

Este o destinație turistică foarte iubită de turiștii români dar și străini. Este situat în Valea Prahovei, la 140 de km de București. Orașul s-a dezvoltat ca regiune turistică după ce a fost ales ca reședință regală de către Carol I, care a construit Castelul Peleș.

Un alt obiectiv turistic recent inaugurat, este Muzeul orașului Sinaia, găzduit de fostul Castel Stirbey. Acesta este una dintre cele mai vechi reședințe de vacanță construite în oraș, proprietarii fiind prințesa Alina Stirbey și soțul ei, generalul Ioan Emanuel Florescu.

Alte puncte de atracție din oraș sunt cele 11 monumente istorice de interes național dar și casele memoriale ale personalităților care au trăit în Sinaia..

 

Târgoviște

Situat la o distanță de doar 80 de km de București, orașul Târgoviște este o destinație atractivă prin numeroasele muzee, monumente și parcuri pe care le deține.

Parcul Chindia este cel mai important loc istoric și turistic al orașului. Fiind principala atracție pentru turiști, este situat în partea de N-V a orașului, în apropierea Curții Domnești și a Grădinii Zoologice. Aceasta din urmă se întinde pe o suprafață de 4 hectare și găzduiește specii de păsări și animale de pe toate continentele.

 

Câmpina

Orașul este atestat documentar în 1503, fiind recunoscut ca o zonă de drum comercial pentru negustorii vremii. Pe teritoriul orașului există numeroase muzee, castele și biserici, însă cel mai interesant punct turistic este Castelul Iulia Hașdeu. Acesta a fost construit de B. P. Hașdeu în memoria fiicei sale. Este o construcție unicat, realizată aproape exclusiv pe baza planurilor transmise de Iulia ”din lumea de dincolo”, în timpul ședințelor de spiritism organizate de tatăl său.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă