7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăLifestyleEd Sheeran a fost dat în judecată

Ed Sheeran a fost dat în judecată

Plângerea a fost depusă joi de o companie deţinută de David Pullman, investitor care, în 1997, a aranjat vânzarea pentru 55 de milioane de dolari a „Bowie Bonds” (obligaţiunile Bowie, n.r.), astfel că muzicianul britanic David Bowie a devenit primul artist care a vândut obligaţiuni susţinute de drepturile de autor.

Potrivit documentelor depuse la o curte de justiţie din Manhattan, piesa „Thinking Out Loud” – care a ajuns pe locul al doilea în Billboard Hot 100 în februarie 2015 – copiază „melodia, ritmurile, armoniile, tobele, linia de bas, corul, tempo-ul şi aranjamentul” melodiei „Let’s Get It On”, care a ajuns pe primul loc în top în septembrie 1973, scrie Reuters.

Reclamaţi în proces sunt şi Sony/ATV Music Publishing şi casa de discuri Atlantic.

Purtătorul de cuvânt al Sony/ATV a refuzat să comenteze, iar Sheeran şi Atlantic nu au răspuns încă solicitărilor.

Acuzaţii au negat orice infracţiune într-un proces asemănător, intentat de moştenitorii producătorului Ed Townsend, care a a scris „Let’s Get It On” cu Gaye, artist care a fost împuşcat mortal de tatăl lui, în 1984, când avea vârsta de 44 de ani.

Compania lui Pullman, Structured Asset Sales LLC, deţine o treime din bunurile lui Townsend. Pullman, în vârstă de 56 de ani, investeşte în muzică, entertainment şi alte bunuri, şi se ocupă de asigurarea unora dintre ele.

Într-un interviu, el a spus că trei muzicologi au comparat „Let’s Get It On” şi „Thinking Out Loud”, independent, şi le-au găsit „izbitor de asemănătoare”.

Ed Sheeran, în vârstă de 27 de ani, a mai fost pus în situaţia de a-şi apăra piesele, inclusiv „Photograph” şi „Shape of You”.

Între artiştii care s-au confruntat recent cu procese privind încălcarea drepturilor de autor se numără Miley Cyrus, Drake, Kendrick Lamar, Led Zeppelin, U2 şi Madonna.
Multe dintre ele au fost încheiate de respingerea plângerilor ori prin acorduri. Pullman este de părere că artiştii nu trebuie să aştepte până ce pieselor lor devin hit-uri.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă