15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăLifestyleEchipamente de vânătoare apreciate în anul 2020

Echipamente de vânătoare apreciate în anul 2020

Acesta poate fi un bun moment pentru a-și completa echipamentul, chiar și dacă asta presupune plasarea unor comenzi online.

Dacă până nu demult, armele și accesoriile reprezentau principalul punct de atracție, în ultimii ani, vânătorii din România au început să pună mai mult preț pe articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte destinate unor astfel de expediții, fie că sunt în căutarea performanței sau pur și simplu a confortului.

În topul celor mai bune jachete de vânătoare din anul 2020 sunt incluse și vestele nu doar jachetele impermeabile. Cele mai bune veste de vânătoare pentru sezonul de vară și iarnă sunt Legendary Whitetails și ROTHCO. Pentru vânt sunt produse speciale care oferă o protecție excelentă, ca de exemplu geaca Carhartt matlasată. De asemenea jacheta SITKA Gear este apreciată în acest an pentru capacitatea de impermeabilizare și rezistență la vânt. O geacă perfectă pentru vânătoarea de animale mari – cum sunt cerbii – este Gamehide Deerhunter Parka.

Pantalonii de vânătoare în trend din acest an sunt extrem de confortabili. Au fost apreciați îndeosebi acele mărci de pantaloni care se remarcă prin materiale de calitate înaltă și prin performanță excelentă. De pildă, marca de pantaloni SITKA este considerată foarte rezistentă la apă, fiind realizată dintr-un material impermeabil de calitate premium. De asemenea, au fost considerați extrem de confortabili și rezistenți pantalonii Wrangler. Alte produse de top în anul 2020 sunt pantalonii de ploaie pentru vânătoare Frogg Toggs Pro Action care sunt impermeabili.

Cizmele sau bocancii de vânătoare trebuie să fie de cea mai bună calitate, să mențină picioarele calde și uscate, să fie comozi pentru că se merge pe distanțe mari, timp îndelungat. Întotdeauna încălțămintea trebuie să fie cât mai confortabilă. Vânătorii țin cont de asta și caută echipamente bine selectate.

Un costum de protecție împotriva țânțarilor este necesar uneori la vânătoare. Poate pentru unii poate părea exagerat, dar chiar nu este, mai ales dacă se vânează în zone unde aceste insecte sunt în număr mare și îți pot strica orice recreere în aer liber. Niciun om nu va dori să aibă parte de înțepăturile dureroase ale țânțarilor înfometați, mai ales atunci când stau ore în șir la pescuit sau la picnic în pădure.

Un cort de vânătoare este de asemenea util pentru cei care vor să dedice timp acestui hobby, care pleacă în călătorii de câteva zile, în natură.

În echipamentul de vânătoare trebuie să fie și un rucsac, pentru a depozita lucrurile necesare în călătorie. Acesta ar fi bine să fie încăpător, robust, confortabil, cu un design atractiv.

Mulți vânători acordă o mare importanță rucsacului, de regulă preferă produse de calitate, durabile în timp. Pentru ei rucsacul este la fel de important ca și un produs de îmbrăcăminte, de aceea țin cont de calitate nu doar de preț. Dacă este posibil, rucsacul trebuie să aibă un preț accesibil, dar mai ales să aibă rezistență la apă și rezistență la rupere.

Din gama celor mai bune rucsacuri din anul 2020 fac parte:

• REEBOW GEAR care este rezistent la apă și durabil în timp

• ALPS OutdoorZ Commander care este mare, încăpător, ușor, cu multe buzunare și sistem de fixare excelent

• ALPS OutdoorZ Pursuit este confortabil, impermeabil, are suport pentru pușcă

• Badlands Superday de camuflaj care poate transporta greutăți mari.

O pereche de căști de protecție Peltor Sporttac, de modulare a sunetului nu ar trebui să lipsească din arsenalul niciunui pasionat de vânătoare. Acestea oferă protecție auditivă, dar în același timp îi permit persoanei care le poartă să păstreze legătura cu exteriorul. Are o calitate a sunetului înaltă, stereo, pentru a auzi mai bine zgomotul din mediu (sunetul produs de crengile rupte, strigătele de avertizare, mișcările unui animal, direcția unei alarme). Designul este robust, frumos, oferă protecție împotriva umidități, deci se pot folosi aceste căști și în condiții de mediu nefavorabile.

Alte accesorii de vânătoare necesare sunt: ochelarii de protecție și antifoanele. Mai nou pe piața românească online au apărut și atractanți de mistreți și cerbi care au un miros penetrant, ce se aplică pe scoarța copacilor. Vânătorii au nevoie și de alte accesorii și echipamente cum sunt de exemplu: o lampă de gaz, o lanternă, un grătar portabil și altele.

La vânătoare contează confortul dar și atenția. Vânătorii trebuie să aibă grijă să respecte anumite reguli prin care să se mențină în siguranță la această activitate. De regulă expedițiile sunt liniștite, însă și pline de peripeții. Vânătorii trebuie să aibă arme de calitate, pe care să le cunoască foarte bine, să știe să le folosească perfect.

Siguranța la vânătoare este deosebit de importantă mai ales când se vânează animale periculoase, cum sunt mistreții. La noi în țară vânătoarea de mistreți este cea mai populară și asta se datorează probabil efectivului mare al acestor animale, după cum au spus autoritățile.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă