Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dincolo de aparențe – artificiile de Revelion

Cu ocazia Revelionului se umple cerul de artificii și telefoanele mobile de înregistrări cu ele. La cumpăna dintre ani se trăiesc momente unice de fiecare dată.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2019 - 16:08

Unii fură startul iar alții întârzie, însă este loc pentru toată lumea, fiindcă focul de artificii durează 4, 5 sau chiar 7 minute. Ce alte lucruri interesante mai pot fi menționate despre ele?

 

Despre pachete de artificii și materiale pirotehnice împachetate

 

Există anumite companii de nișă care se ocupă cu vânzarea pachetelor comerciale referitoare la focurile de artificii. Acestea asigură spectacolul de lumină și culoare în condiții legale, de maximă siguranță și, oricum, ei sunt singurii care au autorizație să dețină și să folosească materiale pirotehnice.

 

Așadar, luminile frumoase de pe cer reprezintă rezultatul unei munci de echipă și a unei tranzacții comerciale anterioare. Până în ultimele zile de decembrie există o companie care poate fi găsită pe site-ul Focdeartificii.ro și care se adresează restaurantelor, administratorilor de spații de eveniment, de săli și saloane ori de spații de divertisment.

 

Oare se numesc pachete fiindcă materialele pirotehnice sunt achiziționate la pachet sau sunt bine împachetate? Nicidecum! Un pachet conține materiale pirotehnice însoțite de personalul care să le lanseze și de anumite reguli sau informații tehnice care stabilesc totul în relație cu ele. Regăsim:

 

-                  intensitatea focului de artificii (categoria 2, între 2 și 3 sau între 3 și 4, unde categoria 4 este maximul la care se poate ajunge în condiții de siguranță);

-                  durata de 4, 5 sau chiar 7 minute, altfel mai puțin de 4 minute fiind ceva insesizabil iar mai mult de 7 minute fiind mult prea mult pentru oricine);

-                  efecte pirotehnice disponibile (candele, jerbe, vulcani, comete, palmieri, single shots, single rows sau bombe de mare calibru la pachetele de nivel superior);

-                  plecare din punct fix în V sau Y de la înălțimea încadrată la 20-30 ori la 30-50 ori la 50-70 metri (sau cel mai mult la înălțimea care depășește 70 de metri și care poate ajunge până la 100 metri).

 

Dincolo de aceste date, efectele pirotehnice pot avea și program muzical, caz în care devin efecte piromuzicale. Pe măsură ce melodia își desfășoară notele forte sau piano, înalte sau joase, pe măsură ce avansează spre și ajunge la un moment culminant, focurile de artificii se mulează întocmai și efectul artistic este impresionant.

 

Puțin probabil, totuși, ca de Revelion, în hărmălaia generală, să se folosească efectele piromuzicale, însă este de reținut că un spectacol de artificii este destul de variat și de interesant.

 

Toată lumea își dorește un Focdeartificii.ro

 

Toate autorizațiile, precum și toată pregătirea focului de artificii țin exclusiv de cei autorizați. Dacă reprezentanții unei locații care are trecut în program foc de artificii pentru seara de Revelion au anumite idei cu referire la jocul de artificii pe care îl vor, aceștia le pot propune în cadrul consultărilor inițiale cu firma prestatoare.

 

Pentru că mai întâi părțile discută, apoi se face analiza și se vine cu oferta, iar dacă se acceptă oferta se semnează și contract. Abia după aceea se trece efectiv la acțiune: se pregătesc artificiile, se face probă ca să nu existe niciun fel de surprize și la 23:58 sau 23:59 sau chiar 00:00 se lansează totul.

 

Finalul spectacolului pirotehnic va fi în forță, la intensitate maximă, pentru ca anul ce tocmai debutează să înceapă cu dreptul! La Mulți Ani!

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii

loading...