13.5 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăLifestyleDeclarația lui Jorge Jesus, după ce Benfica a pierdut a opta finală...

Declarația lui Jorge Jesus, după ce Benfica a pierdut a opta finală consecutivă

Jorge Jesus, antrenorul finalistei Ligii Europa, FC Benfica, învinsă, aseară, cu scorul de 4-2, de către Sevilla, după penalty-uri, declară că deși echipa sa a jucat mai bine nu câștigă mereu echipa mai bună. Benfica a pierdut finala Ligii Europa pentru al doilea an consecutiv, aceasta fiind și cea de a opta finală pierdută de portughezi.

"A fost o finală frumoasă, un meci deschis. Sevilla a avut un început bun de joc, dar pe parcurs am devenit noi mai buni. Ne-am arătat calităţile, am avut ocazii, dar din nefericire nu le-am concretizat. Nu cea mai bună echipă a câştigat Liga Europa. Îmi felicit jucătorii, nu am ce să le reproşez. Plecăm de la Torino cu capul sus. Avem altă finală duminică (n.r. – finala Cupei Portugaliei). Ne-au lipsit jucători importanţi, Sulejmani a ieşit accidentat. Toate schimbările au fost forţate, dar echipa s-a adaptat bine. În fotbal nu totdeauna câştigă echipa cea mai bună. Trebuie să fim pragmatici, să tratăm acest eşec ca pe o experienţă emoţională peste care trebuie să trecem rapid, pentru finala de la Lisabona. Felicit FC Sevilla pentru victorie", a declarat Jesus la finalul meciului.

După 90 de minute de joc scorul a fost 0-0, cu toate că a fost una dintre cele mai spectaculoase finale de Liga Europa. FC Sevilla s-a impus, în cele din urmă, la penalty-uri, scor 4-2, după ce Cardozo și Rodrigo au ratat pentru Benfica. Spaniolii au înscris de fiecare dată.

Înfrângerea cu Sevilla le lasă portughezilor un gust amar, după ce Benfica a ajuns la a opta finală de cupă europeană pierdută consecutiv. Ultimele și singurele două trofee europene câștigate de Benfica datează din 1961 și 1962, portughezii dominând fotbalul european în acel deceniu.

​Benfica a câștigat anul acest campionatul și Cupa Ligii Portugaliei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă