22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăLifestyleCurtea de Apel Ploiești: Finanțatorii clubului FC Petrolul vor rămâne în arest

Curtea de Apel Ploiești: Finanțatorii clubului FC Petrolul vor rămâne în arest

Frații Daniel și Nicolae Capră și Marius Bucuroiu, acționari ai clubului FC Petrolul Ploiești, vor rămâne în arest în urma deciziei Curții de Apel. Cei trei sunt arestați alături de alte patru persoane într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Curtea de Apel Ploiești a respins, miercuri, ca nefondate contestațiile formulate de cei șapte inculpați împotriva deciziei Tribunalului Prahova privind măsura arestului preventiv și i-a obligat pe fiecare dintre aceștia la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, hotărârea magistraților fiind definitivă, potrivit Agerpres.

Procurorii DIICOT Ploiești au efectuat în urmă cu o săptămână 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și a municipiului București, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 19 persoane specializată în infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul creat fiind de 15,4 milioane de euro.

Perchezițiile au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploiești și locuințele acționarilor Daniel și Nicolae Capră și Marius Bucuroiu, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

Ancheta în acest caz a fost declanșată ca urmare a unei sesizări primite de la Direcția Generală Antifraudă care a efectuat o serie de controale la clubul ploieștean. 
În cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive. La sediul DIICOT Ploiești au fost audiate la acel moment zeci de persoane.

Cele mai citite

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Ludovic Orbul sau ratatul de serviciu

Tu te lauzi că Ludovicul înainte ți s-a pus?… Ce-l mâna pe el în luptă, ce-a voit acel exclus? Cam așa ar suna acum versurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă