17.9 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăLifestyleCupa Mondiala: Nigeria, suspendată de FIFA

Cupa Mondiala: Nigeria, suspendată de FIFA

Federaţia Internaţională de Fotbal a suspendat Federaţia Nigeriei din toate competiţiile internaţionale. Decizia a fost luată ca urmare a implicării politicului în fotbal, se arată în comunicatul FIFA.

"Comitetul de Urgenţă al FIFA a decis să suspende Federaţia Nigeriană de Fotbal cu efect imediat ca urmare a implicării politicului în fotbal", se arată într-un comunicat oficial al FIFA.

Scandalul a început imediat după eliminarea Nigeriei de la Cupa Mondială. Atunci, preşedintele federaţiei, Alhaji Aminu Maigari, a fost demis de Guvern, iar  la sosirea pe aeroport- a fost arestat, potrivit Gazetei Sporturilor. Atât el, cât şi mai mulţi membri ai Comitetului Executiv sunt bănuiţi că ar derula afaceri private în fotbalul nigerian. Mai mult, şeful forului fotbalistic din Nigeria nu a putu justifica mai multe dintre cheltuielile pentru Cupa Mondială.

FIFA este foarte drastică în astfel de situaţii şi a anunţat că nu va ridica suspendarea decât în momentul în care politicul nu se vai mai implica în fotbalul nigerian.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...
Ultima oră
Pe aceeași temă