10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăLifestyleCum să-ți amenajezi living-ul

Cum să-ți amenajezi living-ul

Atunci când vorbim despre amenajarea living-ului trebuie să iei în calcul stilul pe care ți-ar plăcea să-l abordezi și care te face să te simți confortabil, mai ales că după o zi sau săptămână de mers la birou, acesta este locul la care aspiri cel mai mult pentru a-ți petrece timpul liber. Fie că optezi pentru un design modern sau unul tradițional, trebuie să ții cont de câteva aspecte:

1. Alegerea mobilei nu presupune doar o canapea, eventual o masă de dining sau cafea, niște scaune și câteva dulapuri, fie ele suspendate sau nu, în care să încadrezi un televizor cu o diagonală destul de mare. Trebuie să aranjezi o zonă focus, care de obicei e reprezentată de un element special sau la care îți face plăcere să te uiți, precum un șemineu, o piesă de mobilier specială, un tablou, un perete colorat sau niște rafturi interesante în care îți pui cărțile preferate. Ține cont și de faptul că livingul reprezintă inima casei și de aici trebuie să pornești în decorarea celorlalte camere pentru a avea o unitate. Menține linia de culoare și adaugă elemente comune.

2. Pe lângă mobila living, covorul reprezintă și el un element important. Cea mai mare provocare, după culoare, este optarea pentru dimensiunea perfectă. Dacă este pre mic, toată camera poate arăta disproporționat, dar ca regulă generală ar fi ca mobila să fie așezată deasupra și să aibă aproximativ 25-50 de centimetri de la colțuri la perete.

3. Un alt pas important este iluminarea care trebuie să conțină trei elemente importante: lumina ambientală care se reflectă în toată casa, cea care luminează puternic o anumită zonă, cum ar fi o veioză înaltă sau care pune focus pe un obiect și cea care pune un accent discret și e utilizată mai mult ca punct artistic. Ține cont și de faptul că lumina trebuie să fie distribuită pe mai multe niveluri ale camerei.

4. Combină zone de culori închise cu cele de nuanțe deschise pentru a crea un aspect dinamic și echilibrat în același timp. Pentru un look cosy poți să te folosești de pasteluri în combinație cu alb și negru. Dacă îți place mult albul și îți dorești ca totul să fie concentrat pe acesta, află că îl poți combina perfect cu negru și o culoare puternică precum verde, roșu, albastru, oranj sau galben. Poți miza pe accente precum un scaun, perne sau draperii. Texturile folosite trebuie să conțină atât elemente delicate la atingere precum catifeaua sau plușul, dar și elemente decorative din materiale dure precum piele, metal, piatră sau sticlă. Nu uita nici de plante cu frunze mari, înalte, care să ofere acea senzație de natural.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă