21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleCum să te răcorești vara: 6 idei simple și eficiente pentru zile...

Cum să te răcorești vara: 6 idei simple și eficiente pentru zile caniulare

Desigur, aerul condiționat este un prieten de nădejde în lupta cu căldura, însă dacă nu dispui de o asemenea resursă și vrei să eviți o cheltuială suplimentară, trebuie să știi că există o mulțime de soluții simple, ce nu implică neapărat băuturi răcoritoare sau înghețată. Descoperă în cele ce urmează 6 idei eficiente pentru a face față căldurii copleșitoare!

1.  Optează pentru un ventilator

E adevărat, ventilatorul nu răcește aerul așa cum o face un aparat de aer condiționat. Acesta produce un curent de aer ce dă senzația de răcoare, evaporând umiditatea dintr-o încăpere. Dacă dorești ca ventilatorul să răcească o încăpere, poți alege să plasezi în fața acestuia câteva sticle de apă rece de la robinet. Într-un interval scurt de timp, apa va ajunge la temperatura camerei, așa că va trebui să repeți schema de fiecare dată, până când temperatura din cameră scade.

2.  Schimbă lenjeria de pat

Optează pentru o lenjerie fabricată 100% din bumbac, deoarece bumbacul absoarbe cel mai bine transpirația, în comparație cu alte materiale și te poate răcori de îndată ce te-ai cufundat în ea. Nici măcar nu este nevoie să o calci, pentru că lenjeria de pat proaspăt spălată și cumva șifonată va fi întotdeauna răcoroasă. 

3.  Aplică apă rece pe încheietura mâinii

Udă un prosop cu apă rece și aplică-l la încheietura mâinii. Efectul de răcoare se poate resimți când procedezi în același mod și aplici prosopul umezit și rece la încheietura genunchilor și a gleznelor sau la baza grumazului. Ține prosopul pe zonele respective pentru aproximativ 10-15 secunde, iar efectul de răcorire va fi resimțit chiar și pentru o oră. Apoi, desigur, poți repeta mișcarea!

4.  Revigorează-te cu apă termală

E de-a dreptul revigorant să te răcorești cu spray-uri cu apă termală. Mai mult decât atât, acest proces face bine pielii tenului și te face să ai senzația, pentru câteva minute, că doar ce ai ieșit dintr-un duș răcoritor. Dacă nu ai la îndemână un spray cu apă termală, poți opta pentru o soluție naturală: fă un ceai de mentă concentrat, după care pune-l într-un pulverizator și păstrează-l la frigider. Când vrei să te răcorești, stropește-ți corpul cu acesta, în zonele în care simți nevoia. Mai mult decât atât, menta are și un efect odorizant plăcut. Încă un motiv să aplici acest lichid rece pe piele!

5.  Integrează în alimentația ta condimente și iaurt

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că iaurtul răcorește. Nu ezita să integrezi acest aliment într-un smoothie revigorant sau să-l servești ca atare ori cu fructe, pentru un plus de aromă. De asemenea, condimentele sunt ideale pentru zilele calde, acestea provocând organismul să răspundă iritației sistemului digestiv prin procesul de transpirație. Evaporarea transpirației va oferi întotdeauna senzația de răcoare!

6.  Deconectează toate aparatele din locuință

Este binecunoscut faptul că aparatele electrice emit o doză substanțială de căldură. Aspiratorul, calculatorul, televizorul, becurile sau aparatul de făcut cafea sunt surse permanente de căldură, motiv pentru care îți sugerăm să nu le pui în funcțiune atunci când termometrele s-au înroșit. E drept, nu vei reuși să-ți răcorești casa, însă vei putea evita astfel să se încălzească și mai tare.

Ne dorim să fi reușit să te inspirăm cu aceste idei simple și eficiente de a te răcori în zilele caniculare. Avem, însă, o veste bună pentru tine: există o mulțime de oferte la aparate de aer condiționat, ce vor reuși să te răcorească în cel mai rapid mod posibil. Vei găsi un astfel de aparat de aer condiționat la Carrefour și nici măcar nu va trebui să-ți consumi toate economiile pentru a-l achiziționa, având în vedere prețurile ofertante!

 

 

 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă