6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum să păstrați curat aerul din bucătărie

Cum să păstrați curat aerul din bucătărie

Hotele sunt un element esențial în orice bucătărie, pentru a elimina fumul și mirosurile nedorite, inevitabile atunci când pregătiți mâncarea. Vă vor face să uitați de aburul și căldura care pot rezulta din experimentele culinare ale bucătarilor din casă. În cazul în care hota dvs. nu mai funcționează așa cum funcționa înainte sau nu aveți încă o hotă, citiți mai departe pentru a afla detalii care vă vor ajuta să alegeți modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Există întotdeauna hote convenționale la îndemână, dar dacă, de exemplu, bucătăria este mică și trebuie să valorificăți toate spațiile la minim, aveți opțiunea unei hote integrată. Dacă nu aveți probleme de spațiu, hotele decorative sunt o opțiune atractivă și în plus sunt și foarte elegante.

Hota trebuie să aibă întotdeauna cel puțin aceeași lungime cu blatul de gătit. De exemplu, dacă dimensiunea spațiului de gătit este de 60 cm, idealul este să cumpărați o hotă cu o dimensiune de 80 până la 90 cm. Trebuie să țineți cont de puterea hotei și de zgomotul pe care îl va produce. În mod ideal, zgomotul ar trebui să nu depășească niciodată 60 dB. În felul acesta veți avea o hotă de bucătărie cu zgomot redus, care va curăța aerul din bucătărie, eliminând eficient fumul sau mirosurile. Consumul de energie este o altă informație de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți hota de bucătărie.

O hotă cu lumină încorporată este esențială, mai ales atunci când pregătiți cina, moment în care bucătăria nu are lumină naturală. De asemenea, trebuie să acordați o mare importanță ușurinței de curățare a hotei, deoarece acestea sunt aparate în care, în funcție de modul în care sunt folosite, se va acumula multă grăsime și praf.

Clasificate după forma și finisajul lor, puteți găsi următoarele tipuri de hote de bucătărie: hote clasice – sunt cele mai simple modele și, de asemenea, puternice, de bază în performanța lor, ușor de instalat și destul de ieftine; hote telescopice – acestea tind să ofere performanțe excelente și sunt foarte recomandate dacă bucătăria este mică, deoarece ocupă puțin spațiu și nu sunt vizibile atunci când nu sunt folosite; hote decorative – foarte bune pentru o bucătărie cu insulă, datorită designului modern și elegant și sunt ultra-silențioase datorită sistemului lor de reducere a zgomotului, care favorizează chiar și reducerea consumului de energie electrică. Dincolo de utilitatea ei, hota oferă eleganță și stil bucătăriei, astfel că puteți alege dintr-o mare varietate de modele existente: hote de colț, hote rustice, hote insulă sau hote design.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă