6.4 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăLifestyleCum să ai grijă de tenul tău în această primăvară

Cum să ai grijă de tenul tău în această primăvară

Acum este momentul să ne modificăm puțin rutina de îngrijire a pielii, să facem curat în dulapul cu produse cosmetice și, dacă este cazul, să mergem la cumpărături. Specialistul în frumusețe Siber Grigore, cosmetician bio, ne dă câteva tips & tricks de îngrijire a tenului primăvara.

Fă curat în dulapul cu cosmetice și fă-ți lista de cumpărături. De ce? Pentru că după multele luni de iarnă s-ar putea ca unele dintre produsele pentru îngrijirea pielii și chiar din cele pentru păr să fie expirate sau pe cale să expire. Dacă ai astfel de produse îți recomand să le arunci, pentru că ele nu fac decât să creeze probleme la suprafața pielii, să provoace iritații și chiar alergii. De asemenea, dacă observi că o loțiune sau o cremă și-a schimbat textura, ÎNLOCUIEȘTE-O imediat! Iar cele mai importante produse pe care trebuie să le verifici sunt demachiantul, tonicul și crema pentru față și ochi.

• verifică termenul de expirare
• verifică textură produselor
• aruncă produsele cu SPF mai vechi de 1 an, pentru că își pierd și acestea eficatitatea
• nu uita de produsele de machiaj – înlocuiește rimelul mai vechi de 3 luni, rujul care începe să miroasă a rânced și pensulele și bureții care nu mai pot fi folosiți

Hidratează-te! Acesta este unul dintre pașii importanți pe toată durata anului. Dar la început de primăvară, când renunțăm la eșarfe, mănuși, căciuli, ne dăm seama că pielea de pe gât sau de pe urechi, de exemplu, este uscată sau iritată. Așa că, după un exfoliant delicat aplică, o cremă hrănitoare pe tot corpul. Iar dacă ai o piele puțin mai grasă și preferi loțiunile fluide, alege acest gen de produse. Printre ingredientele recomandate sunt gelul de aloe, untul de shea, citricile și chiar fructele de pădure.

Dacă nu ai folosit pe timpul iernii cremă cu factor de protecție solară, acum este momentul să o treci pe lista de cumpărături. Poți începe cu un SPF mai mic pentru că soarele poate avea efecte devastatoare și dacă suntem în spatele parbrizului sau dacă afară sunt câțiva nori. Caută doar produse care nu conțin ingredient chimice!

Încearcă măști noi, cum ar fi cele din șervețele îmbibate cu tot felul de ingrediente care hidratează și calmează pielea. Alege-le pe cele bogate uleiuri vegetale, vitamine, colagen.

Pentru ten caută creme care să hidrateze și să ofere protecție, creme sau loțiuni bogate în celule stem (care au capacitatea de a stimula propriile celule ale pielii să se regenereze singure) din plante, alge, acid hialuronic, extract de trandafir, ulei de macadamia.

Fă-ți o programare la cabinetul cosmetic pentru un tratament de revitalizare a tenului. Cere-i cosmeticienei să folosească produse cu ingrediente 100% naturale, care se pot adapta perfect nevoilor tipului tău de ten.

Mănâncă mai multe legume și fructe bogate în vitamine și nutrient. Bea doi litri de apă pe zi. Fă mișcare, ieși la aer în fiecare zi, dacă îți permite timpul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă