Cum facem față dependenței de o persoană

Niciunul dintre noi este făcut să fie singur, din această cauza suntem atât bărbați cât și femei în întreaga lume, pentru a ne putea completa unii pe alții.

Share

Valentina Vlădoi 0 comentarii

Actualizat: 20.07.2018 - 14:13

Deși durerea în urma unei despărțiri sau a unui divorț este una foarte grea, acest lucru nu trebuie să ne sperie atât de mult.

Înainte de a ne cufunda în tristețe trebuie să ne întrebăm dacă ne pare rău pentru omul pe care l-am pierdut, relația sau căsnicia terminată, ori doar suntem dependenți de lucrurile și acțiunile persoanei lângă care nu vom mai fi?

Pentru a ne da seama de aceste lucruri, este important să ne cunoaștem calitățile. Ce putem să facem noi, ce lucruri ne reprezintă, ce realizări am avut până acum, iar acestea ne pot ajuta în stabilirea priorităților necesare și în a știi cine suntem cu adevărat și ce vrem de fapt.

Cu toții avem nevoie de iubire și de o persoană cât mai atentă, care să ne cunoască nevoile și noi la rândul nostru să le știm pe ale ei, dar acest lucru nu trebuie să ne facă să ne plafonăm sau să ne mulțumim cu puținul.

Cheia nu este să înlocuiești persoana de lângă tine, cu o alta nouă pentru ”a merge mai departe”, nu, nu vei merge mai departe, doar îți vei înlocui dependența cu un alt om, iar și iar.

Secretul este să scapi dependență prin autocunoaștere de sine. Când îți cunoști adevărata valoare și ești conștient de lucruri pe care poți să le faci și singur, atunci toate temerile tale vor dispărea, iar oamenii care vor intra în viața ta vor știi să te trateze pentru persoana care ești.

 

 

 

Comentarii