4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum eviți deshidratarea pe timpul caniculei

Cum eviți deshidratarea pe timpul caniculei

Bea un pahar cu apă de dimineață

Dimineaţa imediat după ce te-ai trezit este recomandat să bei un pahar cu apă la temperatura camerei. Acelaşi lucru trebuie să-l faci şi seara înainte de culcare.

Nu aştepta să ți se facă sete

Este bine să bei apă la fiecare 30-40 de minute, mai ales în timpul căldurilor dogoritoare de vară. Dacă bei apă doar atunci când îţi e sete, înseamnă că eşti deja deshidrată.

Evită cofeina și alcoolul

Cafeaua și alcoolul deshidratează organismul mai mult decât credem, iar consumul acestora pe timp de vreme călduroasă, accentuează și mai mult efectele. 

Dacă nu poți renunța la cafea, încearcă să adaugi măcar două pahare da apă la temperatura camerei atunci când o consumi.

Evită mezelurile

Deși este mult mai rapid să facem un sandwich de dimineață, sau sa cumpărăm unul în drum spre muncă, mezelurile pe care acestea le conține duc la deshidratare.

Evită Sucurile

Pe timpul verii, un suc rece, eventual și cu gheață pare alegerea corectă, mai ales când simți că te topești, însă zahărul din aceste sucuri are un efect hyponatremic, adică extrage apa din ţesuturi.

Înlocuiește Proteinele

Fie că este vorba despre o friptură sau de un pui la rotisor, atunci când vei consuma prea multe proteine, rinichii vor produce urină mai concentrată, fapt ce te pune în pericolul de a te deshidrata. 

De aceea, în perioada verii sunt indicate salatele de crudități, care îți asigură masa necesară și aportul de energie de care ai nevoie. De asemenea, nu uita de paharul de apă la fiecare masă.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă