6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleCum alungăm stresul din viața noastră

Cum alungăm stresul din viața noastră

Fie că apare din cauza unor evenimente sau situaţii reale, neplăcute din viața noastră, sau este indus pe baza unor scenarii imaginare, fictive, stresul poate fi combătut şi ţinut sub control cu ajutorul setării mentale şi folosind câteva trucuri la îndemâna fiecăruia.

Fă mişcare

Sportul de orice fel te ajută la eliminarea hormonilor care provoacă stres şi, în acelaşi timp, eliberează endorfine, hormonii fericirii. De asemenea în timpul activităților fizice putem uita de anumite lucruri și ne putem concetra pe cu totul altceva.

Controlează-ţi ritmul respiraţiei

Atunci când tragi aer în piept adânc, încet, executând complet acest proces, activezi nervul vag, responsabil de relaxare, susţine dr. Hyman. El propune un exerciţiu constând în cinci astfel de respiraţii adânci, prin care poţi vedea efectele pe care le poate aduce procesul.

Fă cât mai multe băi fierbinți

Aceste băi sunt un fel de „armă secretă” împotriva stresului. Goleşte-ţi mintea de griji timp de 20 de minute, într-o cadă cu apă fierbinte în care poţi adăuga săruri minerale de baie, o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu şi câteva picături de ulei esenţial de lavandă.

Acordă-ţi timpul necesar pentru odihnă 

Un număr redus de ore dormite contribuie la creşterea nivelului de stres. De aceea, dacă nu ai reuşit să dormi cele opt ore recomandate pe noapte, poţi încerca să aţipeşti puţin în timpul zilei, pentru a-ţi recupera energia.

Ai încredere în tine

Indiferent de situațiile stresante din viața de zi cu zi, este important să menții un echilibru. Trebuie să ai încredere în cunoștințele și abilitățile tale, astfel încât orice factor stresant poate fi minimalizat chiar de tine.

De asemenea este foarte important să recunoşti momentele în care stresul apare, pentru a putea să combaţi eficient această stare psihică.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă