5.6 C
București
miercuri, 4 decembrie 2024
AcasăLifestyleCum alegem corect un covor profesional

Cum alegem corect un covor profesional

Covorul este un element de decor care nu ar trebui să lipsească din nicio încăpere, fie ea de business sau personală. Având o istorie îndelungată, covorul a fost și rămâne un indicator atât al statutului, cât și al personalității locului. Desigur, pe măsură ce a trecut timpul si tehnologia a avansat, covorașele au devenit produse industriale, ce pot fi folosite în spații extreme de variate și cu nenumărate utilități, de la restaurante și hoteluri, unde se folosesc covorașele HORECA, până la spitale, clinici, farmacii sau centre de înfrumusețare, unde se pot folosi covorașele dezinfectante.

Covorasele profesionale sunt extrem de variate: covorașe dezinfectante, covorașe HoReCa, pentru birou, industriale, de protecție, metalice, pentru piscine și multe altele, diferite dar extrem de importante, pentru fiecare spațiu în care sunt folosite.

Unele dintre cele mai importante tipuri de covorase sunt cele dezinfectante. Fiind recomandate pentru o multitudine de zone medicale, industriale și zone din segmentul alimentar, covorașele profesionale dezinfectante asigură o igienizare profesionala a spațiilor si o curățenie de lungă durată. Indiferent de tipul de spațiu în care sunt folosite, covorașele profesionale dezinfectante răspund tuturor necesităților de curățenie și igienă, îmbinând astfel un design plăcut, cu utilitatea și calitatea.

Covorașele sunt esențiale tuturor spațiilor și sunt recomandate și pentru intrările în clădirile publice, spații comerciale, aeroporturi, clădiri industriale, fabrici, clinici medicale, hoteluri și bănci. Acestea sunt special concepute astfel încât să reziste uzurii, atât la interior, cât și la exterior, unde gradul de murdărire și traficul sunt intense. Materialele profesionale din care sunt realizate garantează o utilizare de durată, în condiții intense de folosire.

Care sunt beneficiile unui covoraș profesional?

–          Asigură o igienă sporită și menținerea curățeniei în interior pentru un timp mai îndelungat, mai ales dacă este folosit un covoraș dezinfectant sau un covorș de intrare special conceput pentru eliminarea mizeriei.

–          Oferă o bună izolație fonică, care este ideală atât în locuința proprie, cât și la locul de muncă, în clădirile de birouri sau în hoteluri și pensiuni.

–          Izolează termic și ajută la păstrarea unei temperaturi plăcute la interior.

–          Oferă un design plăcut și imbunătățește estetica unei încăperi, oferind un aer elegant, modern, clasic, romantic sau industrial, în funcție de efectul dorit și de spațiul în care este folosit.

Tipuri de materiale folosite pentru covoarele profesionale

Lâna – Este un material natural și durabil, utilizat în general pentru covoarele de înaltă calitate. Acestea sunt covoare extrem de durabile, rezistente, bune pentru reducerea pierderilor de căldură și pentru reducerea zgomotului. De asemenea, acestea nu se aplatizează ușor și își păstrează aspectul bine în timp.

Poliamidă sau nailon – Un covor de nailon de bună calitate vine cu tratamente încorporate, are o rezistență ridicată la pete și se caracterizeaza printr-o durabilitate bună. Este disponibil într-o gamă largă de nuanțe și culori, care nu pot fi reproduse în lână.

Polipropilena – Este un material artificial. Este o alegere populară datorită calității sale rezistente la pete.

Poliester – Se aseamănă cel mai mult cu lâna la aspect și atingere. Este moale, durabil și rezistent la pete. Adesea este folosit pentru covoare texturate sau shag.

Cele mai citite

NATO avertizează: Sabotajul și atacurile cibernetice, provocări majore din partea Rusiei și aliaților săi

Un diplomat de rang înalt a avertizat că în perioada următoare ar putea avea loc acte de sabotaj și atacuri cibernetice care vizează țările...

China interzice livrarea către SUA a unor materiale sau minerale folosite pentru fabricarea procesoarelor

China interzice livrarea către SUA a unor minerale sau materiale utilizate în fabricarea procesoarelor, într-o decizie care oglindeşte politica americană de control a exporturilor,...

Ford lansează primul său automobil electric produs în România: Puma Gen-E

Ford a dezvăluit oficial Puma Gen-E, primul model complet electric asamblat în România, în fabrica Ford Otosan din Craiova. Modelul vine cu baterii produse...
Ultima oră
Pe aceeași temă