Marți dimineața, la două zile după finalul #FoodCampSibiu, m-am trezit încă ancorată acolo, gândindu-mă la ce voi avea de gătit în ziua respectivă. Dezmeticită, am zis să reiau firul cu ce a fost acolo, să vă povestesc câte ceva pentru că, într-adevăr, a fost O EXPERIENȚĂ. Frumoasă.
Am descoperit rețete tradiționale transilvănene, le-am gustat, am învățat cum se fac, am aflat istorii ale locurilor din împrejurimile Sibiului, am stat la povești și ne-am împărtășit istorii, s-au legat prietenii și am făcut sute, cred că mii de poze!
Au fost 5 zile pline în #FoodCampSibiu 2018, prima ediție a #FoodCampRomânia, acțiune cofinanțată de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală.
Obositoare, dar foarte frumoase – n-aș putea să spun ce a fost mai interesant în această tabără, unde ne-am strâns 12 food influeceri – bloggeri, instagrammeri, jurnaliști din București, împărțiți pe echipe: de la descoperirea de rețete locale, de care mulți nu auziserăm, precum vărzarul – plăcinta de urdă cu mărar, deliciosul hencleș cu prune, supa de mere sau un altfel de ceaun de porc pe vatră, până la vizitele la cele mai importante obiective turistice din zonă: Palatul Brukenthal, Muzeul Astra, Cisnădioara, crama Gorgandin, unde ni s-a pregătit și câte un „hunting tresures” – fiecare echipă trebuia să caute contra-cronometru, după indicii, rețeta pe care o avea de gătit seara, până la punctul culminant: pregătirea acestor rețete pentru sute de oameni în Piața Mică din Sibiu.
A fost cea mai plină zi, cu peste 8 ore de stat în picioare la ceaune, oale și alte cele, gătit sute (cred) de kilograme de mâncare – 9 feluri în 12 oameni. Imaginați-vă că numai la plăcintă, de exemplu, am folosit 5 kg de urdă și 60 de ouă, iar la berbecuțul la cuptor vreo 10 kg de carne, 12 de cartofi și tot așa! Dar și o bucurie pentru că munca a fost pe măsura așteptărilor, iar mâncarea a ieșit grozav și s-a epuizat rapid.
Un food camp antrenant și util atât pentru noi, cât și pentru cititorii noștri pentru că am mai descoperit lucruri pe care le vom transmite mai departe, antrenant, dar și cu momente funny – și de care cu greu ne-am despărțit, așteptând deja viitoarea ediție.
*Tabăra a fost organizată de Marian Crăciun de la The Trends și Cristi Dandes de la foodofbucharest, împreună cu Ioana Curta și Teodor Boantă, reprezentanți ai Asociației E-Xplorator Sibiu și ULBS.
Mai multe pe findyoursimplejoy.wordpress.com