Istoria confortului functional si estetic al tapiteriei in evolutia omenirii In evolutia mobilierului pentru sezut si dormit, denumit generic mobilier tapitat sau tapiterie, se remarca doua componente esentiale si anume componenta funtionala si componenta estetica. La inceputurile industriei mobilierului omul se aseza sa se odihneasca sau isi facea somnul pe suprafete tari, in special din material lemnos. Pe masura ce omenirea a evoluat au crescut si nevoile de confort. Scaunele, taburetii, canapelele si mai apoi paturile tapitate sunt rezultatul evolutiei nevoii permanente de confort a omului. Stofele ce invelesc materialele necesare confortului se fixeaza pe scheletul acestor elemente de mobilier cu organe de asamblare si fixare vizibile sau invizibile (cuie sau capse – agrafe de tapiterie).
Stilul mobilei tapitate – indicator al pozitiei sociale
Inca din antichitate s-a pus accentul, in special de catre clasa bogata, pe estetica amenajarii, pentru diferentierea de ceilalti membri ai societatii si pozitionarea intr-un loc cat mai inalt din erarhia sociala a vremii. Stilurile de mobilier, inca din antichitate, s-au dezvoltat si au stimulat creativitatea, iar pentru diversificarea stilului de tapiterie s-a incercat ornamentarea conturului sesutului sau a spatarului de scaun cu pioneze cu cap decorative sau tinte ornamentale, batute una langa alta.
Materiale si scule moderne pentru optimizarea productiei si reducerea costurilor
In perioada post-industriala mesterii si artizanii foloseau cuie mici pentru prinderea stofei pe scheletul scaunului. In era moderna s-au optimizat procesele de productie si, pentru fixarea invizibila a stofelor si crearea conturului perfect al patului tapitat, au aparut scule pneumatice cu agrafe de tapiterie denumite capsatoare pneumatice si capse de tapiterie care reduc semnificativ timpul de asamblare.
Benzile decorative (1 ml) ajuta reconditionatorul sau producatorul de tapiterie sa reduca timpul de productie si sa ridice calitatea liniilor de fixare.
Detalii care schimba radical stilul amenajarii
Benzile ornamentale si piunezele decorative sunt detalii prin care putem infrumuseta cu usurinta aspectul unui scaun, al unui fotoliu sau a unei canapele. Finisajele calitate italiana sunt, fara indoiala, preferatele noastre si DETALIUL CARE FACE DIFERENTA fata de produsele similar din piata.
Putem schimba radical modul in care arata piesele de mobilier pe care le avem déjà prin folosirea de tinte decorative calitate italiana, iar acestea sunt bijuteriile ce fac din obiectele practice tapitate precum scaunele, divanele sau fotoliile, piese de mobila elegante si atragatoare.
Va invitam pe site-ul Protege Parol sa vedeti intreaga gama de benzi si piuneze decorative pentru un stil de mobila foarte apreciat. Echipa noastra va sta la dispozitie cu o gama variata de accesorii de mobila.