13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleCele mai înspăimântătoare șapte tradiții de Crăciun din întreaga lume

Cele mai înspăimântătoare șapte tradiții de Crăciun din întreaga lume

1. Krampus este un monstru demonic cu coarne și limbă lungă care îi vizitează pe copiii din Austria, Slovenia, Croația și din Italia atunci când nu sunt cuminți. Krampus târăște câteva lanțuri după el și le zâmbește celor mici cu răutate. El poartă și o nuia din mesteacăn cu care biciuiește copiii răi și un sac în care îi răpește. Krampus își face apariția în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, pe 5 decembrie.

2. Frau Perchta este o vrăjitoare care vine să vadă ce copii au fost obraznici în Austria și în regiunea Bavaria din Germania. Legenda spune că le tăie burtile copiilor răi și umple cadavrele cu paie. El mai este înfățișat în unele cărți cu povești de groază ca un fel de Moș Crăciun care aduce cărbune în locul cadourilor.

3. Mari Lwyd vizitează micuții din Țara Galilor de Revelion. El este o creatură cu craniu de cal, în cavitățile ochilor calului găsindu-se globuri oculare false. Mari Lwyd poartă o mantie lungă, roșie, are o gura întunecată și poate îngrozi orice copil.

4. Gryla este un ogru uriaș care trăiește într-o peșteră. În timpul Crăciunului apare pentru a vâna copii din Islanda, pe care îi răpește, îi duce în peșteră și îi gătește într-un ceaun uriaș. Uneori, uriașa pisică Yule îl însoțește. Ea se plimbă prin oraș privind prin ferestrele de la dormitoarele copiilor. Singura modalitate de a te salva este să îi arăți că ai primit de Crăciun haine nou, pentru că ai fost bun în anul respectiv.

5. Hans Trapp vine în regiunile Alsacia și Lorena din Franța. Potrivit povestirilor, Hans Trapp fusese un bărbat renumit pentru lăcomia și pentru lipsa lui de scrupule. Și-a vândut sufletul diavolului pentru a deveni bogat, motiv pentru care a fost excomunicat din Biserica Catolică. Pentru că și-a pierdut averea și poziția socială, a început să călătorească în mediul rural deghizat în sperietoare. El a ademenit un băiețel păstor pe care a vrut să îl mânânce pentru a se răzbuna pe oameni. Înainte ca Hans Trapp să poată lua prima mușcătură din băiețel, Dumnezeu l-a lovit de fulgere. Hans Trapp a murit, dar se întoarce uneori de Crăciun, pentru a căuta copii mici și gustoși.

6. Kallikantzarii îngrozesc copiii din Grecia, Bulgaria, Serbia și Turcia. Kallikantzarii sunt spiridușii care își petrec cea mai mare parte a anului în subteran, încercând să provoace sfârșitul omenirii. În Ajun, ei ies în lume pentru a face răutăți. Sunt uneori descriși ca niște creaturi cu blană neagră și cu coarne.

7. Père Fouettard era un măcelar rău care, împreună cu soția lui au răpit, jefuit și ucis copii bogați, pe care i-au ascuns în butoaie de lemn. Sfântul Nicolae a descoperit crima și i-a readus la viață pe copii. Ca pedeapsă, Sfântul Nicolae l-a obligat pe Père Fouettard să îi fie servitor pentru totdeauna și să se ocupe numai de copiii neascultători. De Père Fouettard se tem copiii din Franța, din Belgia și din Elveția.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă