10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleCele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania şi Italia

Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Germania şi Italia

Cei care îşi pot permite o minivacanţă în această perioadă pot da o fugă în Germania sau Italia pentru a se bucura de atmosfera unui târg de Crăciun. Anual, milioane de oameni vizitează aceste locaţii pentru a celebra apropierea celei mai frumoase sărbători creştine din an. 

 

Germania are cele mai fastuoase „oraşe de Crăciun“ din Europa

Germania este renumită în întreaga lume pentru târgurile sale de Crăciun, organizate de la finele lunii noiembrie şi până la sfârşitul lunii decembrie în toate oraşele.

Târgul de la Berlin este deschis în cea mai mare piaţă a urbei, din faţa Palatului Charlottenburg, în perioada 23 noiembrie-31 decembrie 2018. Turul începe în Winterwald (Pădurea de iarnă), unde copiii vor descoperi lucruri magice, şi continuă în Märchenzelt (cortul de basm), unde fiecare îşi etalează talentele artistice. 

Superbe târguri se organizează şi la Düsseldorf (cel mai mare fiind în Marktplatz, în inima Altstadt – oraşul vechi), dar şi la Köln (Piaţa Advent, Piaţa Îngerului din Newmarkt, Stadtgarten ş.a).

Târgul de la Leipzig datează încă din anul 1458 şi este unul dintre cele mai mari din Germania. Are 250 de standuri încadrate armonios în arhitectura centrului vechi. Alte târguri celebre prin frumuseţea şi diversitatea lor pot fi vizitate la: Aachen, Baden-Baden (la poalele Munţilor Pădurea Neagră), Dresda (organizat începând cu 1434) şi în orăşelul medieval Rothenburg ob der Tauber. Cel mai popular târg din Germania este însă Nuremberg Christkindlesmark, „călcat“ de peste două milioane de turişti anual. Târgul se inaugurează, în fiecare an, după ce Christkind, Îngerul Crăciunului, apare în balconul Bisericii Doamnei Noastre şi îi îndeamnă pe oameni să fie mai veseli, mai buni şi mai darnici. Nuremberg Christ-
kindlesmark se vizitează până la 24 decembrie a.c.

 

Feerie de iarnă la târgurile din Italia

Chiar dacă târgurile de Crăciun din Italia (Mercatini de Natale) nu sunt atât de mari precum cele din Germania, farmecul lor este inegalabil. De regulă, sunt deschise până pe 6 ianuarie.

Mercatini de Natale di Roma are loc în Piazza Navona, una dintre cele mai frumoase pieţe din Europa şi din lume. În vecinătatea celor trei fântâni celebre din Piazza Navona (Fontana dei Quattro Fiumi, Fontana del Moro şi Fontana del Neptuno), în perioada 2 dec. 2018- ian. 2019, au loc tot felul de spectacole de sezon, iar seara iluminatul este de vis, notează consilierturism.ro.

Un târg superb poate fi vizitat la Bolzano, un mic orăşel de munte din nordul Italiei. Străzile romantice şi pieţele pitoreşti din centrul oraşului medieval sunt decorate mirific în această perioadă a anului.

La Bologna, în fiecare an, la „picioarele“ Catedralei San Pietro, construită în secolul al XII-lea, se organizează Fiera Di Natale, un târg vestit mai ales pentru bunătăţile ce pot fi gustate aici.

Târguri strălucitoare se organizează şi la Milano (Villaggio delle Meraviglie – Satul minunat şi grădinile Indro Montanelli din centrul oraşului). Bradul din faţa Domului din Milano nu poate fi întrecut în strălucire! O atmosferă de vis este şi în târgurile de Crăciun organizate în centrele istorice din Verona, Florenţa şi Trento.   

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă