20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleCele mai bune masini de vanzare: noi sau second hand?

Cele mai bune masini de vanzare: noi sau second hand?

In viata de zi cu zi avem in permanenta contact cu autovehicule, insa nu se intampla prea des sa facem o analiza detaliata a masinilor care trec pe langa noi. De aceea, atunci cand vine vorba de achizitionarea unei masini, foarte multi oameni intampina dificultati, mai ales daca nu au vreun profesionist prin preajma. Suntem bombardati in permanenta cu anunturi despre masini de vanzare, la televizor, pe internet, la radio si chiar pe afisele din strada, insa cum facem o alegere potrivita?

Masini de vanzare – Cum o alegem pe cea potrivita pentru noi?

Daca esti la inceput de drum si tocmai iti cumperi prima masina, sau daca te-ai saturat de cea veche si iti doresti una mai potrivita pentru nevoile tale, articolul de fata iti sare in ajutor, pentru a raspunde la una dintre cele mai frecvente intrebari: Care sunt cele mai bune masini de vanzare? Cele noi sau cele second hand? Randurile de mai jos iti vor oferi o perspectiva cat mai clara asupra elementelor care fac diferenta intre masini de vanzare noi si masini de vanzare second hand.

1.       Ce buget am?

 Cu siguranta cel mai evident aspect care face diferenta intre masinile de vanzare este partea financiara. Estimeaza-ti bugetul in detaliu si studiaza piata. Daca esti de parere ca ai un buget destul de limitat, atunci varianta care nu va “sifona” bugetul familiei va fi masina second hand. Daca totusi consideri ca vrei sa faci o investitie majora, ca nu-ti va afecta ulterior negativ partea financiara, atunci masina noua va fi perfecta pentru tine.

2.      Pentru ce imi trebuie masina?

Raspunsul la aceasta intrebare va fi esential inainte sa faci orice fel de investitie de acest gen. Gandeste-te daca ai nevoie cu adevarat de un mijloc de transport pentru tine si familia ta sau vrei sa faci o asfel de achizitie pentru a avea mai multa libertate si pentru a evita cu succes aglomeratia din mijloacele de transport in comun. Fii sincer cu tine, achizitioneaza o masina care sa se adapteaza nevoilor tale si nu incerca sa-i impresionezi pe altii.

3.      Cat timp am de gand sa tin masina?

Pentru a nu da gres, gandeste-te cat va sta masina respectiva in posesia ta. Daca esti genul care se plictiseste repede sau iti place sa faci schimbari, cele mai recomandate masini de vinzare sunt cele second hand. Totusi, daca stii ca o sa tii masina cel putin 5-7 ani, atunci poti opta pentru o masina noua.

4.      Ce motorizare este potrivita pentru mine?

In principal, masinile noi au motorizari mai moderne, care includ consumuri mai mici si nivel redus de poluare. Desi cu aceeasi bani poti cumpara o masina second hand cu motor mai puternic, o decizie rationala ar fi sa te uiti la puterea dezvoltata, consumul mediu, taxe si sa alegi motorul potrivit, adaptat utilizarii pe care vrei sa o dai masinii, dar fara sa afecteze mediul inconjurator.

5.      Garantia conteaza?

Garantia este un aspect foarte important pe care nu ar trebui sa-l treci cu vederea. La masini de vanzare noi, in ultimii ani, aceasta a crescut de la numai un an la trei, cinci, sau chiar la sapte ani. Daca vrei sa cumperi una second hand, fii atent la detaliile contractului, pentru a nu te trezi ca de fapt nu ai niciun fel de garantie.

Autogeist – masini de vanzare la cele mai bune preturi

O masina este o investitie de care ar trebui sa fii multumit o perioada cat mai lunga de timp, asa ca ia in considerare aspectele descrise mai sus. Daca esti pregatit sa faci un nou pas, AUTOGEIST te asteapta cu cele mai bune oferte de masini de vinzare, din care poti alege cu incredere. Contacteaza specialistii aici  sau la numarul de telefon: 0740945736.

 

Cele mai citite

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă