Profesia de arhitect este foarte apreciată și va fi întotdeauna căutată, indiferent de evoluția economică, dar nu este deloc o meserie ușoară. Vorbim despre un domeniu care necesită foarte multă muncăm studii aprofundate și o incredibilă responsabilitate pentru fiecare proiect realizat.
Arhitectul este un specialist în știința și arta de a organiza și construi diferite spații necesare activității oamenilor. Case, ateliere, clădiri de birouri sau orice alt tip de construcție, toate au nevoie de planuri create de un arhitect capabil să jongleze cu numere, linii, unghiuri și posibilități creative. Dacă îți dorești să profesezi în acest domeniu, iată câteva lucruri pe care este important să le cunoști.
Fii gata să faci multe modificări la proiectul tău
Arhitecții de succes trebuie să fie creativi, să vină în permanență cu idei noi și să fie capabili să vizualizeze cum va arăta un proiect chiar după ce se fac modificări, pentru ca o mare parte din munca lor implică și schimbarea designului unei locuințe, în funcție de cerințele clienților. Este nevoie de o gândire critică, de soluții alternative și îmbunătățiri constante, de aceea nu poți considera că un proiect este perfect de la bun început.
O să muncești foarte mult
În această profesie, un specialist trebuie să conceapă designul pentru proiectarea și execuția elementelor de construcție și să realizeze schițele clădirilor, planurile de construcție. Acest lucru poate însemna multe ore la birou, completate de muncă la fața locului, pentru a oferi asistență clienților și pentru a supraveghea activitatea de pe șantier. Este sarcina arhitectului să se asigure că fiecare structură este sigură și robustă, prin urmare această meserie nu implică doar desen. În plus, trebuie să fii mereu la curent cu schimbările legislative care au legătură cu domeniul tău.
Vei învăța multă matematică
Arhitectura este o combinație între artă și știință. Cu toate că mulți ar fi tentați să vadă doar partea artistică a meseriei, de fapt arhitecții efectuează în mod constant calcule dificile de matematică. Este esențial să proiectezi clădiri frumoase din punct de vedere estetic, dar sunt câteva elemente matematice care trebuie aplicate pentru a obține o structură care să fie în primul rând solidă, sigură și durabilă, nu doar spectaculoasă. Așadar, pe lângă talent și pasiune, arhitectura necesită cunoștințe avansate de trigonometrie, fizică, statistică, geometrie și aritmetică.
Trebuie să ai o gândire creativă
Ca arhitect, vei folosi rollere și alte tipuri de instrumente de scris, pentru a realiza schițe și planuri de construcție. Dar, pe lângă talentul la desen, un arhitect trebuie să gândească spațial și să ia în considerare numeroși factori, care țin de geografie, fizică, biologie, psihologice. Calitatea de bază a unui arhitect este creativitatea. De aceea, este esențial să vezi mai departe de limitele reglementărilor de siguranță și să proiectezi, pe lângă clădiri standard, și proiecte unice, originale.
Trebuie să fii un bun negociator
Pe lângă talent și educație, ca să devii arhitect trebuie să ai și un nivel ridicat de abilități sociale. În realizarea unui proiect va fi necesar să lucrezi în deplină armonie cu constructori, ingineri, muncitori, clienți și designeri de interior. În anumite situații, trebuie să ai capacitatea de-a împărtăși cu ceilalți viziunile și ideile tale, într-o manieră profesionistă, și de a-i convinge cu privire la un anumit aspect.
Ca să devii arhitect, trebuie să treci printr-un proces îndelungat de învățare și specializare. Totuși, indiferent de greutățile întâmpinate, arhitectura este un domeniu deosebit, în continuă evoluție și schimbare, tehnologia modernă fiind unul dintre factorii care influențează această industrie, extinzând în continuare oportunitățile.
[…] romanialibera.ro […]
[…] Praga, tara are mult mai multe de oferit sub forma de orase istorice, spatii naturale uimitoare si arhitectura dintr-un basm. Republica Ceha gazduieste peste 2.000 de castele; multe situri incluse in […]