13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăLifestyleCe trebuie să știi atunci când îți vopsești părul

Ce trebuie să știi atunci când îți vopsești părul

Oamenii și-au vopsit părul încă din cele mai vechi timpuri, doar că produsele folosite erau unele adecvate vremurilor. Eroii din Grecia Antică apelau la săpunuri dure ca să-și lumineze ori să-și înroșească părul până la o culoare identificată cu onoarea și curajul, iar romanii foloseau un colorant din nuci fierte și praz ca să obțină o nuanță mai întunecată a părului.

În prezent, lucrurile sunt foarte simple pentru cei care vor să-și vopsească podoaba capilară în diferite nuanțe, însă îngrijirea părului trebuie să fie una adecvată pentru ca culoarea să persiste cât mai mult timp. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi atunci când îți vopsești părul:

Ai nevoie de o vopsea de par calitativă

Sănătatea părului tău este la fel de importantă ca aspectul acestuia, așa că folosește produse de înaltă calitate. În general, persoanele care își vopsesc părul repetă procesul de mai multe ori, iar acest lucru poate deteriora puternic structura firelor dacă utilizezi produse lipsite de calitate sau de specificații profesionale. O vopsea bună va avea întotdeauna o listă de ingrediente reală și transparentă, oferă informații cu privire la rezistența acesteia în timp sau la gradul de acoperire al firelor albe. Alege vopsea de păr de calitate de la Carrefour.ro pentru că ai la dispoziție o gamă variată de produse și, foarte important, de la branduri diferite. Producătorul joacă un rol esențial în alegerea vopselei  deoarece te poți baza pe faptul că firmele de renume caută să vină întotdeauna cu ceva nou, să inoveze și să îmbunătățească mereu calitatea ingredientelor folosite.

Părul trebuie pregătit pentru vopsire

Cele mai multe persoane își vopsesc părul acasă, iar acest lucru nu este deloc greșit, doar că trebuie respectate anumite reguli. Una dintre ele face referire la pregătirea și îngrijirea podoabei capilare înainte de procedura de colorare. Înainte de a te vopsi trebuie să folosești în mod constant produse de hidratare și să te asiguri că vârfurile firelor de păr nu sunt despicate. În cazul în care trebuie să-ți decolorezi părul, cu o noapte înainte ai grijă să aplici ulei de cocos ca să diminuezi deteriorarea firelor. De asemenea, nu trebuie să îți speli părul cu 1-2 zile înainte de vopsire. Scalpul produce uleiuri naturale care protejează părul, iar prin șamponare sebumul este îndepărtat, iar pielea nu mai poate fi protejată împotriva substanțelor din vopsea.

Testează vopseaua înainte de aplicare

Chiar dacă există posibilitatea să nu întâmpini nicio problemă cu vopseaua de păr, fie că te vopsești acasă, fie că mergi la salon, înainte să începi procesul de colorare ar fi de preferat să testezi vopseaua. Aplică o cantitate mică pe zona tâmplelor sau la ceafă ca să verifici dacă pielea ta o poate suporta. În cazul în care simți un disconfort, cum ar fi o înțepătură sau usturime, atunci s-ar putea ca produsul să nu ți se potrivească.

Îngrijește-ți corect părul după vopsire

În primul rând, după ce ți-ai vopsit părul este indicat să aștepți cel puțin două zile până când te vei spăla din nou pe cap. Cuticula firului de păr rămâne deschisă după colorare, iar dacă podoaba capilară intră imediat în contact cu apa, culoarea se va scurge. Așadar, cu cât aștepți mai mult cu atât vei putea avea parte de o nuanță intensă cât mai mult timp. Totodată, după ce ți-ai vopsit părul trebuie să folosești produse fără sulfați deoarece alterează nuanța și favorizează decolorarea.

Încearcă să te speli pe cap doar atunci când este nevoie pentru că părul se decolorează repede. Mai mult, folosește apă călduță pentru curățare întrucât apa fierbinte îndepărtează vopseaua. Protejează-ți părul și împotriva căldurii pentru că îl va deteriora și optează pentru tratamente leave-in ca să-l menții neted, hidratat și strălucitor.

 

Părul vopsit este mult mai vulnerabil, de aceea trebuie să-i acorzi o atenție sporită. Fără îndoială, o nuanță potrivită te va ajuta să te bucuri mult timp de un păr lucios, mătăsos și viguros, așa că un ultim sfat referitor la vopsirea podoabei capilare este să mizezi pe nuanțe cu cel mult trei tonuri mai închise sau deschise decât culoarea ta naturală.

 

Cele mai citite

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă