18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleCe să îi dăruiești unui adolescent de 18 ani? TOP 5 idei...

Ce să îi dăruiești unui adolescent de 18 ani? TOP 5 idei pentru cadoul de majorat!

Adolescența se spune că este cea mai frumoasă perioadă din viață pentru că ești curios, ai energie și libertatea de a descoperi lumea din jur, fără să fii constrâns prea mult. Anii trec repede și ar fi bine ca fiecare om să profite cât mai mult de fiecare moment, fără să uite că acțiunile au repercusiuni, inclusiv peste ani. Pentru a profita din plin de anii tinereții ar trebui să se pună cât mai mult accent pe îmbinarea plăcutului cu utilul, pe găsirea echilibrului dintre distracție și treabă.

Este important ca tinerii să fie susținuți de cei din jurul lor, lucru care se poate face inclusiv prin cadoul de majorat. Iată câteva sugestii de daruri pentru o adolescentă sau un adolescent care urmează să facă 18 ani.

1. Jocuri pentru “oameni mari”

Distracția este foarte bună în viața oricui pentru că ajută la diminuarea stresului, la crearea de noi și frumoase amintiri alături de cei dragi. Odată cu înaintarea în vârstă, chiar și până la 18 ani, prioritățile încep să se diversifice și să fie uitată importanța timpului petrecut cu familia și prietenii, în viața reală, offline. 

Din cauza pandemiei acest lucru a devenit mai greu, diferit, dar nu imposibil. Astfel, îi poți insufla pasiunea pentru board-games online precum Catan sau pentru alte jocuri precum ruleta live, table virtuale, rumy și nu numai. Toate acestea au inclusiv versiuni cu bani sau credite pe care le poți cumpăra, așa că vezi care este mai tentant și dăruiește-i câteva momente de distracție sărbătoritului / sărbătoritei.

Dacă vrei un joc mai “concret”, care să fie jucat fizic, există multe opțiuni dintre care poți alege, de la Monopoly, Clue și Cards Against Humanity, până la versiunile de Catan fizic sau Activity.

2. Cursuri

Dezvoltarea este foarte importantă, indiferent de vârstă. Multe persoane renunță la hobby-urile pe care le au din cauza altor priorități care apar de-a lungul anilor. Ideal ar fi ca o pasiune să devină la un moment dat și o sursă de venit, fie alternativă, fie principală. Astfel, în funcție de ceea ce îi place sărbătoritului, interesează-te și achiziționează un curs. Există multe care sunt organizate online, astfel că nici nu va fi nevoie să își rupă prea mult din timp, iar unele sunt preînregistrate, ceea ce înseamnă că le poate urmări când are timp liber.

 

Indiferent că este vorba de pictură, sculptură, fotografie, cinematografie, muzică, artă culinară, amenajări interioare, sport, scris, automobile sau de un alt domeniu, există nenumărate ghiduri pe care i le poți oferi. Astfel, un plus al cadoului va fi susținerea ta.

3. Un city-break

Deși călătoritul prin lume a devenit puțin mai dificil, el nu este imposibil, ba chiar recomandat. Consultă-te cu părinții și prietenii sărbătoritului / sărbătoritei și vezi când ar avea o fereastră liberă. Achiziționează măcar două bilete, pentru ea și încă o persoană, pentru un City Break. Indiferent care va fi destinația, călătoria contează cel mai mult. Acest dar este perfect pentru o evadare de la stresul și grijile care vin odată cu vârsta, adică examenele clasei a XVII-a și facultatea.

4. Un obiect util

Această idee este puțin legată de cea de la punctul 2. Când vrei să oferi un cadou este bine să te hotărăști ce rol să aibă acesta, dacă să fie mai mult util, mai mult de decor, etc. Astfel, dacă de exemplu, știi că îi place design-ul grafic, vorbește cu cei apropiați și vedeți de ce ar avea nevoie – un laptop, un PC, hard-uri, o tabletă, un album de inspirație, abonamente la anumite programe (ex.: Adobe), etc. Darul va fi foarte apreciat pentru că va fi util, dar va contribui și la susținerea visului său, la încrederea sa și la ridicarea moralului.

5. Un obiect simbolic

Chiar dacă unele daruri au un scop practic sau decorativ, există și al treilea fel de cadouri, cele simbolice. Ele au ca scop creșterea speranței și încrederii. Asemenea unui “talisman” sau tatuaj, ele vor aminti mereu de o anumită persoană, de un anumit loc, de o anumită povață. Poate să fie un pandant sau un inel de familie, poate să fie un breloc sau o tabacheră, un tablou sau orice altceva. Important este să îl oferi cu drag, să îi spui semnificația și să încerci dinainte să afli dacă l-ar prețui la adevărata sa valoare.

 

 

 

 

Frumoasa vârstă de 18 ani trece repede și trebuie trăită din plin, pentru a învăța cât mai mult, pentru a aduna cât mai multe momente de neuitat. Dacă vrei să oferi un cadou special, vezi ce i-ar plăcea sărbătoritului / sărbătoritei și alege și cu inima, mai ales dacă vrei un dar simbolic.

 

 

Cele mai citite

Rishi Sunak își dorește ca Benjamin Netanyahu să aibă „ sânge rece” după atacul Iranului de sâmbătă

Premierul britanic, Rishi Sunak, l-a chemat marţi pe omologul său israelian, Benjamin Netanyahu, să dea dovadă de "sânge-rece" după atacul Iranului împotriva Israelului din...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...
Ultima oră
Pe aceeași temă