Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Propuse de profesioniști, tendinţele pentru decorarea de Crăciun sunt urmate aproape în unanimitate

Ce alegi de Crăciun: decor tradițional sau în tendințe?

Auzim peste tot în jurul nostru despre tendinţe, iar pregătirea casei pentru sărbătoarea Crăciunului nu face excepție de la regulă

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 22.12.2019 - 18:06

Este foarte important ca în alegerea decorului şi ambianţei să gestionăm volumul de informație și să avem capacitatea de a face alegerile care ne reprezintă  personalitatea și modul de viață. Finalul anului 2019 este unul al contrastelor, când aducem în discuție decorul pentru Crăciun.

Amenajare de Crăciun în stil opulent

La poli opuși, se situează un stil modern, simplu, de inspirație scandinavă, care pune accent pe elemente și materiale naturale, culori închise (albastru, verde, violet ) care induc senzația de căldură versus un trend elaborat, opulent, luxos, desprins parcă din decorul vechilor palate italiene, unde materiale sofisticate (dantela, pietrele prețioase, perlele ) și modelele extravagante (frunze exotice, pene) sunt asociate în combinații neașteptate de culori închise, saturate și nelipsitele tonuri de verde, auriu.

Amenajare în stil eclectic

Eclectic

Între aceste extreme își găsesc locul și alte stiluri care pot fi o variantă pentru Crăciunul din acest an. Astfel, o abordare eclectică cu un spirit jucăuș, colorat, în care flori, fluturi, globuri cu forme exagerate și texturi fine ( cristal, sidef, oglindă ) surprind prin juxtapunerea unor tonuri de roz pal, galben, portocaliu și negru. Pentru cei care asociază designul cu liniile simple, clare și doresc să îl interpreteze și în decorul de Crăciun, a fost propus un trend care combină nuanțele deschise de lemn cu tonuri de alb, roz auriu, argintiu, vișiniu și negru, obținând o senzație de armonie, accentuată de efecte olfactive, cum ar fi mirosul lemnului.

Tradiţional

 

amenajare în stil tradiţional

Absența culorilor roșu, auriu și verde este de neimaginat pentru un tradiționalist, pentru care decorul perfect de Crăciun, indiferent de an, se va baza pe modelele clasice, viu colorate, cu aspect vintage uneori, moștenite, cu care va încălzi atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ca o ultimă sugestie, este recomandat să existe o coordonare între stilul de decorare al bradului și restul elementelor (ghirlande, pături, perne decorative, veselă, figurine ) alese pentru a crea atmosfera de vis specific Crăciunului!

         

Comentarii