-0.5 C
București
luni, 6 ianuarie 2025
AcasăLifestyleCâștigătorii Galei Premiilor Gopo 2021. Gala va fi redifuzată pe PRO CINEMA...

Câștigătorii Galei Premiilor Gopo 2021. Gala va fi redifuzată pe PRO CINEMA pe 1 iulie

Cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, prezentat anul acesta de actorul Adrian Nicolae, va putea fi văzut înregistrat miercuri, 1 iulie, ora 20:30, pe PRO CINEMA.

Actorii Costel Constantin, Andreea Grămoșteanu, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ioana Pavelescu, Irina Rădulescu, Maria Dinulescu, Rodica Lazăr, cineaștii Bianca Oana, Monica Lăzurean – Gorgan, Codin Maticiuc, Dorian Boguță și Radu Ciorniciuc, muzicienii Damian Drăghici și Bogdan Simion, precum și alpinistul Horia Colibășanu sunt doar câțiva dintre invitații ce au pășit pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo, a cărui gazdă a fost Amalia Enache.

Documentarul „colectiv”  (r. Alexander Nanau) și-a adjudecat trei statuete Gopo – Cel mai bun film de lungmetraj și Cea mai bună regie, premiu oferit de Banca Transilvania, precum și Cel mai bun montaj (Alexander Nanau, George Cragg și Dana Bunescu), în timp ce „Acasă” (r. Radu Ciorniciuc) și-a atribuit trofeele pentru Cel mai bun documentar,  premiu oferit de Enel România, Cel mai bun film de debut și Cel mai bun sunet (Tom Weber, Andreas Mühlschlegel și Lukás Moudrý).

Patru trofee Gopo a câștigat „5 minute” (r. Dan Chișu): Cel mai bun actor în rol principal (Mihai Călin), Cea mai bună actriță în rol principal (Diana Cavallioti), premiu oferit de Aqua Carpatica, Cel mai bun actor în rol secundar (Emanuel Pârvu) și Cea mai bună actriță în rol secundar (r. Elvira Deatcu).

Premiile pentru Cel mai bun scenariu (Dorian Boguță și Loredana Novak), oferit de Dacin Sara, Cea mai bună muzică originală (Marius Leftărache, Matei Stratan și Cristina Chiosea) și Cele mai bune costume (Mălina Ionescu), premiu oferit de CELLINI – experții în diamante, bijuterii și ceasuri, au mers către „Urma” (r. Dorian Boguță).

„Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) a câștigat două premii – Cele mai bune decoruri (Irina Moscu) și Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură (Bianca Boeroiu și Domnica Bodogan), iar „Dragoste 2. America” (r. Florin Șerban) premiul pentru Cea mai bună imagine (Oleg Mutu).

La categoriile de scurtmetraj, premiile au fost atribuite de „În noapte” (r.  Ana Pasti) – Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune, „Moartea și cavalerul” (r. Radu Gaciu) – Cel mai bun scurtmetraj de animație, „Cerbul a trecut prin fața mea” (r. Vlad Petri) – Cel mai bun scurtmetraj documentar, și Alma Buhagiar, care a câștigat premiul Tânără speranță pentru regia scurtmetrajului „Împreună”.

 

La categoria Cel mai bun film european, voturile profesioniștilor din cinematografie și ale criticilor de film au mers către „Sorry We Missed You”/ „În absența dvs.” (r. Ken Loach), distribuit de Independența Film, iar Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box-office a fost acordat anul acesta lungmetrajului „Miami Bici”, regizat de Jesus del Cerro (553.941 spectatori și încasări de 11.610.679 lei). 

Momentele muzicale ale serii au fost susținute de trupa OM LA LUNĂ, muzicianul și culegătorul de folclor Bogdan M. Simion și violoncelistul Andrei Cavassi.

Înregistrarea Galei Premiilor Gopo 2021 va fi difuzată pe 1 iulie, de la ora 20.30 pe PRO Cinema.

Premiul RSC pentru cea mai bună imagine a fost acordat lui Pătru Păunescu pentru filmul “Bunic şi nepot”.

Momente memorabile pe covorul roșu, dar și în cadrul Galei, au fost prilejuite de prezența actorului Costel Constantin, omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră, oferit de Apa Nova o companie Veolia, și scenografei și realizatoarei de costume Doina Levintza, căreia i-a fost acordat Premiul pentru Întreaga Activitate, oferit de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte. De asemenea, două premii speciale pentru carierele lor deopotrivă excepționale și îndelungate au fost acordate criticului de film Magda Mihăilescu și sculptorului machetistului Enache Hărăbor.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă