De asemenea, cartoful mov este bogat in vitamina C, fier, calciu, potasiu, proteine, fibre si carbohidrati. Antioxidantii cartofului mov ajuta la intarirea sistemului imunitar, arderea grasimilor, prevenirea bolilor cardiovasculare si afectiunilor colonului.
Pe langa reglarea tensiunii arteriale, cartoful mov protejeaza structura ADN-ului si incurajeaza productia de citokine, care sunt vitale pentru imunitatea organismului. Coaja cartofului mov este foarte bogata in antioxidanti, asa ca nutritionistii recomanda sa o pastram, mai ales cand ii prajim sau coacem in cuptor.
Landwirtschaftliche CC va asteapta cu opt soiuri de cartof mov, de la cel mai vechi soi atestat in Europa, soiul Bleue de la Manche-secolul 16, la usor picantul Albastru Neozeelandez. Informatii despre proprietatile fiecarui soi, pret sau mod de cultivare, gasiti pe pagina de facebook „Landwirtschaftliche CC”.
https://www.facebook.com/Landwirtschaftliche-CC-635606049956586/