Acest lucru se poate observa tot mai clar in faptul ca ajungem tarziu acasa si nu prea mai avem chef de nimic altceva decat de a lenevi in pat, in fata televizorului. Nu mai avem cand sa facem si curant, aceasta sarcina ramanand pentru sfarsitul saptamanii, atunci cand deja se aduna destul de multa mizerie.
Din fericire tehnologia ne sare in ajutor atunci cand vine vorba de mentinerea curateniei, prin aparatele pe care ni le pune la dispozitie. In articolul de astazi vom vorbi despre unul dintre ele, mai exact despre aspiratorul robot, care este capabil sa faca toata treaba de unul singur, fara a fi nevoie de interventia noastra. Oare chiar asa sa fie? Vom vedea in randurile urmatoarea.
Foarte multe persoane sunt reticente atunci cand vine vorba de aceste aspiratoare robot motivand ca le e frica sa il lase sa isi faca singur de cap pentru a nu sparge ceva prin casa sau sa zgaraie mobila. Adevarul este ca aceasta frica e una total nefondanta, mai ales daca stim cum sa alegem un model cat de cat performant, care sa fie capabil sa isi faca singur o harta a locuintei, astfel incat sa stie exact unde trebuie sa aspire, precum si unde se afla obiectele de mobilier pentru a le evita.
Daca vrei sa te poti bucura si tu de aceasta tehnologie (care apropo, a aparut pentru prima data pe piata in anul 2002) atunci noi iti recomandam sa ai un buget putin mai mare la dispozitie. De ce? Pentru ca in acest fel o sa ai garantia ca vei profita din plin de ea. Un model mai scump va fi capabil sa gaseasca singur traseul cel mai eficient, precum si sa creeze harti ale casei, care sa il ajute sa aspire intreaga ta locuinta fara a se lovi mereu de obiectele de mobilier care pot sa ii apara in cale.
In cazul in care totusi iti faci griji ca va dobori anumite obiecte de pret de prin casa, atunci poti sa aplici un plus de siguranta prin crearea unui „perete virtual”. Mai exact, vom seta zonele din casa de care vrem ca robotul sa nu se apropie, iar senzorii speciali din dotarea sa il vor ajuta sa le ocoleasca fara probleme. Suna foarte bine, nu-i asa? In plus, toate modelele beneficiaz de protectie la lovituri si zgarieturi, adica au in dotarea lor zone care au rolul de a absorbi socurile si care sa nu permita zgarierea peretilor, obiectelor de mobilier ori alte lucruri care pot sa apara in calea sa.
Daca te-ai hotarat sa cumperi si tu un aspirator robot, atunci poti sa il pui in functiune in momentul in care pleci la lucru, iar tu cand te vei intoarce casa ta va fi una mai curata. Te intrebi ce se intampla daca se descarca bateria in timp ce acesta aspira? Senzorii din dotarea aspiratorului robot stiu cand bateria este aproape descarcata, moment in care se intorc singure la statia pentru reincarcare unde vor sta pana ce bateria va fi complet incarcata. Dupa ce bateria s-a incarcat, aspiratorul robot va continua treaba exact de acolo de unde a lasat-o. Foarte inteligent, asa-i? Parca face toti banii.
Pentru ca eficienta aspirarii sa fie una si mai ridicata, poti sa iti indrepti atentia catre un model care sa fie capabil sa detecteze singur mizeria si sa foloseasca anumite „tehnici” pentru a o curata, in functie de tipul murdariei. Desigur, astfel de modele sunt mult mai scumpe, deci le recomandam doar in cazul in care dispunem de bugetul necesar.
Cat de bine aspira un astfel de aspirator robot? Performantele sale sunt unele acceptabile, insa nu trebuie sa te astepti la performante asemanatoarea cu cele ale unui aspirator clasic, care are o putere mult mai mare decat acesta. In orice caz, aspiratorul robot isi va face treaba mai mult decat bine.