Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Care sunt cele mai comandate deserturi de Crăciun

Cele mai comandate deserturi de Crăciun sunt cozonacii şi checurile, iar per familie se comandă, în medie, trei cozonaci. În luna decembrie, vânzările cresc cu aproximativ 25% faţă de un normală.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2019 - 14:13

Cele mai comandate deserturi de Crăciun sunt cozonacii şi checurile, iar per familie se comandă, în medie, trei cozonaci, a declarat pentru News.ro Ana Consulea, cofetar şi proprietar Zexe Braserie, care precizează că în decembrie, vânzările cresc cu aproximativ 25% faţă de o lună obişnuită.

”Pentru Crăciun 2019, ne propunem să producem 1.000 de cozonaci însiropaţi şi 600 de cozonaci clasici. Aceasta este capacitatea maximă de producţie pentru cozonaci, fiind un laborator de cofetărie artizanală. Per familie, se comandă cam trei cozonaci, în medie. Cozonacii de la Zexe Braserie ajung şi pe mesele românilor din străinătate”, a declarat, pentru News.ro, Ana Consulea.

În ceea ce priveşte vânzările de cozonaci la Zexe Braserie, cu ocazia Crăciunului din 2018, au fost 500 de cozonaci clasici şi 800 de cozonaci însiropaţi.

”Cel mai comandat desert de Crăciun, la Zexe Braserie, din punct de vedere volum, dar şi valoare: cozonacul. Comenzile de cozonac sunt urmate de checuri (clasice, dar şi alte sortimente mai sofisticate – chec cu ciocolată şi portocală confiată, cu citrice etc.), turtă dulce decorată special de Crăciun, nuci umplute cu ganache de ciocolată, biscuiţi asortaţi şi combinaţii de câte 12 prăjituri”, mai spune ea.

Până pe 7 decembrie, compania a înregistrat comenzi pentru 200 de cozonaci clasici şi 300 de cozonaci însiropaţi, dar cele mai multe comenzi vin după data de 15 decembrie.

”Avem un număr limitat de cozonaci, aşa că îi încurajăm pe clienţii noştri să comande din timp. Ultimele comenzi le primim până pe data de 20 decembrie”, mai spune fondatorul companiei, care afirmă că, în luna decembrie, vânzările cresc cu aproximativ 25%, faţă de o lună obişnuită. 

Ana Consulea are 30 de ani şi este cofetar şi fondator al Zexe Braserie. A studiat cofetăria în Franţa, la Şcoala de Cofetari din Montbeliard.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa [email protected]

Comentarii