Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

COMUNICAT DE PRESA

Actualizat: 15.05.2019 - 10:00

Care este rolul unei supape de sens si cum functioneaza?

COMUNICAT DE PRESA

Actualizat: 15.05.2019 - 10:00

Orice inginer, constructor, electrician etc, cunoaste faptul ca o supapa de sens este un dispozitiv special construit pentru a regla, directiona si controla fluxul anumitor substante, indiferent de natura lor. Acest flux este denumit si transfer de substante.

Astfel, principalele substante care pot fi transferate corespunzator prin intermediul unei supape de sens sunt substantele: lichide sau solide fludizante, sub forma gazoasa, slamuri.

Supapa de sens – Proceduri tehnice

Astfel de proceduri necesare pentru reglarea, directionarea sau controlarea fluxului de substante sunt mult mai sigur de realizat si eficiente odata ce este instalata o supapa de sens. Rolul acesteia este de a deschide/inchide sau obstructiona doar partial transferul substantelor enumerate anterior.

Mecanica acestor supape transpare si din denumirea lor, precum:

  • Supapa de inchidere;
  • Supapa cu sens unic.

In ambele cazuri, astfel de supape de sens sunt proiectate astfel incat flxul de substante sa urmeze un curs prestabilit catre anumite conducte sau instalatii.

Cu alte cuvinte, o supapa de sens este un dispozitiv hidraulic necesar sa fie instalat pentru a permite oricarei substante gazoase sau fluide sa parcurga o anumita directie si, in acelasi timp, orice alta directie sau sens sa ramana blocat.

Pe baza unei interventii sau proceduri externe, sensul supapei este fie blocat, fie restrictionat, dar poate fi si deblocat sau eliberat in functie de necesitatile vizate de actiunea transferului de substante. 

Descrierea tehnica a unei supape de sens

Rolul principal al supapei fiind, astfel, cunoscut este important de retinut ca aceasta trebuie conectata la anumite instalatii sau conducte. Acest lucru tine de fixarea supapei de sens. Dar supapa are si o parte mobila, in foma unui taler conic sau, in anumite cazuri, sub forma unei bile care se poate deplasa in corpul fix.

Se recomanda ca orice supapa de sens sa fie instalata in pozitie verticala, astfel incat sa ramana mereu inchisa. Acest lucru este posibil datorita actiunii unei greutati sau presiuni mult mai mari. In acest fel, atat conductele cat si instalatiile racordate la aceste conducte sunt protejate si intretinute corespunzator.

O supapa de sens sporeste durata de functionare a oricaror instalatii

Datorita modului de proiectare si fabricare in conformitate cu reglementarile tehnice care tin de performanta conductelor sau instalatiilor, numeroase supape de sens au un design robust, fiind simplu de manevrat si montat.

Astfel, nu implica nicio actiune de automatizare si nici foarte mult efort de intretinere din partea utilizatorilor. Supapele de sens sunt dispozitive incredibil de rezistente si, in general, sunt proiectate in functie de presiunea de fisurare sau presiunea minima in amonte.

Aceste supape de sens pot fi fabricate din alama, inox, otel inoxidabil, alama nichelata etc. Pentru a consulta specialisti in domeniul hidraulicii, acceseaza site-ul celor de la Bartrom.ro si descopera o gama impresionanta de supape de sens si numeroase alte dispozitive hidraulice necesare pentru securizarea instalatiilor si conductelor din spatiile industriale. Mai multe informatii gasesti aici.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine