21.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăLifestyleCampionii Europei, îngenuncheaţi

Campionii Europei, îngenuncheaţi

Elveţia a produs ieri după-amiază o uriaşă surpriză, învingând, cu 1-0, Spania în cel de-al doilea meci disputat în Grupa H a Cupei Mondiale.

Întâlnirea dintre cele două reprezentative, disputată pe stadionul Moses Mabhida din Durban, a început în nota de dominare a ibericilor. Selecţionerul Vicente del Bosque i-a trimis în teren încă din primele minute pe Casillas, Ramos, Puyol, Capdevila, Xavi, Iniesta, incert până înaintea meciului,  şi pe Silva, adică şapte dintre componenţii echipei campioană europeană în 2008, cărora li s-au alăturat Pique, Busquets, Xabi Alonso şi Villa, iar prima repriză s-a jucat mai mult în jumătatea de teren a elveţienilor. Fără Alexander Frei, golgeterul Elveţiei, şi Valon Behrami, jucătorul lui West Ham United, formaţia din Ţara Cantoanelor s-a retras în defensivă. În ciuda dominaţiei teritoriale evidente, campionii Europei, încurcaţi de apărarea bine pusă la punct a elveţienilor, nu şi-au creat prea multe ocazii la poarta adversă. Practic, cea mai periculoasă fază s-a consumat în minutul 24, când Pique a primit o pasă foarte bună de la Iniesta, a driblat un adversar creându-şi un culoar excelent de şut, dar a trimis mingea în braţele portarului Benaglio. Până la pauză, nici una dintre formaţii nu a reuşit să marcheze.

Fernandez, marcatorul singurului gol

Marea surpriză s-a produs în repriza secundă (’52), când elveţienii au deschis scorul prin Fernandez (foto). După o bâlbâială a apărării spaniole, elveţianul a profitat de ieşirea greşită a lui Casillas şi a înscris primul gol al partidei. Jocul s-a animat, spaniolii au pus presiune pe adversari cu numeroase acţiuni periculoase la poarta lui Benaglio, dar cea mai  mare ocazie au avut-o tot elveţienii, în minutul 74, când Derdiyok i-a depăşit pe Pique şi Puyol şi a şutat în bară.

Cele mai citite

România obține 1,5 miliarde de euro din Fondul european de Coeziune pentru refacerea zonelor devastate de inundații

Răspunsul de urgență al Comisiei Europene vine cu alocarea a 10 miliarde de euro, jumătate din sumă fiind pentru Polonia Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă