10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleAvantaje și dezavantaje ale folosirii Aerului Condiționat

Avantaje și dezavantaje ale folosirii Aerului Condiționat

Dezavantaje

Există mai multe dezvantaje ale folosirii aparatului de aer condiționat, motiv pentru care, majoritatea persoanelor preferă să folosească alte aparate înlocuitoare.

Costurile implicate

Preţul piperat al aparatelor de aer condiţionat, taxele mari de montaj şi energia electrică consumată implică cheltuieli importante.

 

Afectarea sistemului respirator

Schimbările bruşte de temperatură şi umiditate din aer afectează sistemul respirator. De asemenea, aerul care trece printr-un filtru murdar poate transmite bacterii şi virusuri care provoacă boli respiratorii şi reacţii alergice.

Uscarea pielii şi a mucoaselor

Aerul condiţionat are un efect de uscare excesivă a pielii şi a mucoaselor corpului, fiind o cauză frecventă a rinitei cronice, faringitei, iritaţiei gâtului sau chiar a conjunctivitei şi blefaritei.

Avantaje 

Comfort și rapiditate

Aerul condiţionat nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de telecomandă care să răcească o camera supraîncălzită. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp.

 

Nivel optim de zgomot

Aparatele de aer condiţionat sunt, în general, silenţioase. În plus, deoarece ele funcţionează cu ferestrele casei închise, permit o izolare fonică plăcută a locuinţei, astfel că gălăgia de afară încetează să mai fie o problemă.

Izolarea locuinţei de insecte şi alergeni

Casa cu aer condiţionat va avea ferestrele închise în timpul zilei, ceea ce înseamnă că insectele sau alergenii nu mai pătrund înăuntru.

Condiţia unui aer de calitate rămâne, totuşi, curăţarea frecventă a filtrului, care se poate impregna cu impurităţi sau microorganisme periculoase.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă