-1.3 C
București
duminică, 5 ianuarie 2025
AcasăLifestyleAvantaje și dezavantaje ale folosirii Aerului Condiționat

Avantaje și dezavantaje ale folosirii Aerului Condiționat

Dezavantaje

Există mai multe dezvantaje ale folosirii aparatului de aer condiționat, motiv pentru care, majoritatea persoanelor preferă să folosească alte aparate înlocuitoare.

Costurile implicate

Preţul piperat al aparatelor de aer condiţionat, taxele mari de montaj şi energia electrică consumată implică cheltuieli importante.

 

Afectarea sistemului respirator

Schimbările bruşte de temperatură şi umiditate din aer afectează sistemul respirator. De asemenea, aerul care trece printr-un filtru murdar poate transmite bacterii şi virusuri care provoacă boli respiratorii şi reacţii alergice.

Uscarea pielii şi a mucoaselor

Aerul condiţionat are un efect de uscare excesivă a pielii şi a mucoaselor corpului, fiind o cauză frecventă a rinitei cronice, faringitei, iritaţiei gâtului sau chiar a conjunctivitei şi blefaritei.

Avantaje 

Comfort și rapiditate

Aerul condiţionat nu are nevoie decât de apăsarea unui buton de telecomandă care să răcească o camera supraîncălzită. În doar câteva minute, mediul ambient devine plăcut şi confortabil, iar temperatura se menţine la un nivel acceptabil pentru o perioadă lungă de timp.

 

Nivel optim de zgomot

Aparatele de aer condiţionat sunt, în general, silenţioase. În plus, deoarece ele funcţionează cu ferestrele casei închise, permit o izolare fonică plăcută a locuinţei, astfel că gălăgia de afară încetează să mai fie o problemă.

Izolarea locuinţei de insecte şi alergeni

Casa cu aer condiţionat va avea ferestrele închise în timpul zilei, ceea ce înseamnă că insectele sau alergenii nu mai pătrund înăuntru.

Condiţia unui aer de calitate rămâne, totuşi, curăţarea frecventă a filtrului, care se poate impregna cu impurităţi sau microorganisme periculoase.

Cele mai citite

Aglomerație pe pârtie la Sinaia: parcarea a devenit neîncăpătoare, iar vânzarea de cartele a fost sistată

Sâmbătă, sute de turiști au ales să petreacă ziua pe pârtia din Sinaia, atragând o aglomerație de neimaginat la stația de plecare a telegondolei....

Vânzările de autoturisme noi în Rusia au crescut cu 47% după deschiderea față de China

În 2024, vânzările de autoturisme noi în Rusia au înregistrat o creștere semnificativă de 47%, ajungând la 1,554 milioane de unități, potrivit datelor publicate...

Claudiu Keșeru e aproape de o revenire surprinzătoare în România!

Fostul internațional ar putea prelua funcția de director sportiv la FC Bihor Oradea. Keșeru, aproape de o nouă etapă în carieră Claudiu Keșeru, în vârstă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă