-1.3 C
București
duminică, 5 ianuarie 2025
AcasăLifestyleAtrea, lider în sisteme de ventilație și recuperare de căldură

Atrea, lider în sisteme de ventilație și recuperare de căldură

Comunicat de presă

Atrea a implementat sistemele de ventilație cu recuperare de căldură pentru cinci școli din București. Investiția totală s-a ridicat la 6,2 milioane de euro și a fost finanțată din fonduri europene și bugetul local

Cinci școli din București vor începe anul școlar cu reabilitări de ultimă generație fiind dotate cu sisteme de ventilație cu recuperare de căldură. Proiectul a presupus montarea a 156 de unități de ventilație furnizate de producătorul ceh Atrea. Valoarea investiției a fost de 6,2 milioane de euro s-a realizat din fonduri europene și bugetele locale. Unitățile Atrea au fost livrate la școala gimnazială „Adrian Păunescu”, școala gimnazială „Șfinții Constantin și Elena” , școlile gimnaziale nr. 197 și nr. 59, dar și la școala „Sfântul Andrei”.

„În cadrul acestor instituții am livrat unități de ventilație care asigură un aport permanent de aer proaspăt pe durata cursurilor, temperatură constantă, la un nivel funcționare extrem de silențios. Toate unitățile sunt montate pe plafon și nu afectează spațiul educațional. Dimensiunea aparatului a fost calculată în funcție de numărul de copii, cât și de necesarul de aer proaspăt necesar conform normativului I5 pentru proiectarea și executarea instalațiilor de ventilare și climatizare. Un alt mare avantaj este că sistemul asigură un flux aer curat permanent în incinte, reducând gradul de transmitere a virusurilor cu până la 80%, inclusiv Sars-Cov2. De asemenea, lucrările au fost realizate alături de experții în instalații de la Weber Engineering, împreună cu care am reușit să depășim toate provocările pe care le-am întâmpinat pe parcursul lucrărilor”, a declarat Dorin Salamac, director Atrea România.

Principiul unui astfel de sistem este simplu: extrage aerul viciat din încăperi, iar cu căldura acestuia încălzește aerul curat pe care îl introduce în casă prin grilele de ventilație. Fluxul de aer curat și cel viciat nu se întâlnesc, în acest proces având loc doar un schimb termic între cele două. Sistemul este extrem de util pe timpul iernii, când practic geamurile nu mai trebuie deschise pentru a se asigura tradiționala aerisire, prin care se pierde în același timp și căldura acumulată. De asemenea, recuperatoarele de căldura Atrea oferă o  eficiență de până la 95% și un sistem de control de ultima generație cu placă de rețea integrată.

Atrea, soluția care scade riscul de răspândire a virusurilor în incinte

Aerul pe care-l introduce sistemul de ventilație cu recuperare de căldură este 100% proaspăt și filtrat. Filtrele de aer reduc, totodată, numărul de particule de praf și microbi din aer.  De asemenea, studiile arată că sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt una dintre cele mai eficiente metode de protecție împotriva Coronavirus.

Având în vedere că virusul SARS-COV2 reacționează mult mai agresiv într-un spațiu închis, este nevoie în permanență ca încăperea să fie ventilată. Soluțiile de ventilație permanentă oferă posibilitatea menținerii temperaturii corespunzatoare în orice încăpere, introducând constant aer proaspăt.  Pe lângă faptul că sistemele Atrea aerisesc încăperile prin aport controlat și filtrat de aer curat în interior, fără variații de temperatură, acestea reduc costurile de întreținere cu 25%, investițiile recuperându-se în câțiva ani.

Printre instituțiile de învățământ unde au fost implementate soluțiile Atrea mai amintim: Colegiul Național Onisifor Ghibu și Școala Gimnazială Dacia din Oradea, Colegiul Naţional Mihai Viteazu din Bucureşti, Grădinițele Aranyalma și Tulipani din Miercurea Ciuc sau Grădinița Siculeni din județul Harghita. 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Aglomerație pe pârtie la Sinaia: parcarea a devenit neîncăpătoare, iar vânzarea de cartele a fost sistată

Sâmbătă, sute de turiști au ales să petreacă ziua pe pârtia din Sinaia, atragând o aglomerație de neimaginat la stația de plecare a telegondolei....

Zelenski un nou apel către partenerii străini pentru consolidarea apărării antiaeriene

Rusia a utilizat peste 300 de drone kamikaze şi aproximativ 20 de rachete, inclusiv rachete balistice, împotriva localităţilor ucrainene de la începutul anului 2025,...

Premierul Slovaciei, ascuns într-un hotel de lux din Vietnam după 14 zile de absență

Prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost localizat în Vietnam, cazat în suita „Madame Butterfly”, o cameră de lux care costă 6.200 de euro pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă