Al doilea caz confirmat de deces cauzat de explozia unei ţigări electronice

Un tânăr de 24 de ani a murit în Texas, Statele Unite, săptămâna trecută după ce ţigara electronică i-a explodat în faţă. În urma exploziei, artera carotidă i-a fost tăiată, bărbatul fiind găsit de bunica sa într-o baltă de sânge, transmite The New York Post.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 06.02.2019 - 17:37

William Brown a murit după ce artera carotidă i-a fost tăiată în urma traumei de la explozie. Tânărul şi-a cumpărat dispozitivul electronic dintr-un alt oraş din apropiere, spune bunica sa.

„A pornit-o şi imediat a explodat”, declară Alice Brown, bunica tânărului.

Brown susţine că bateria dispozitivului  s-a defectat şi a topit bucăţi de plastic din maşina sa, acestea lipindu-se de ţigara electronică. Prin faţa şi gâtul nepotului său au trecut reziduurile arse, explozia lăsând în urmă o baltă de sânge în maşină în care se afla.

„În radiografii se vede o tijă înfiptă în locul prin care sângele circulă către creier”, continuă Brown. „Deja îmi este dor de el, iar faptul că ştiu că nu se va mai întoarce niciodată este cel mai greu de suportat”, adaugă aceasta.

William Brown se pregătea să-şi serbeze ziua de naştere peste două săptămâni.

„Doare atât de tare”, spune bunica sa pentru The Star-Telegram. „Nu voi mai sărbători niciodată ziua lui de naştere. Este o risipă totală, putea să facă atât de multe cu viaţa sa”, adaugă aceasta.

Tânărul nu era un fumător obişnuit, dar totuşi a cumpărat dizpozitivul pe 27 ianuarie. Acesta suferea de astm şi i s-a spus că o ţigară electronică specială i-ar putea îmbunătăţi starea respiratorie.

După explozie, William Brown a reuşit să iasă din maşină şi să s-a târât pe asfalt, unde a leşinat. Un martor din apropriere a sunat la ambulanţă, iar medicul legist a declarat că motivul morţii a fost trauma din urma exploziei. Brown este a doua persoană din Statele Unite ale Americii care moare în urma unui astfel de incident, potrivit ziarului The Star-Telegram.

Comentarii