11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleAi o locuinta de mici dimensiuni? Iata top 5 sfaturi pentru amenajarea...

Ai o locuinta de mici dimensiuni? Iata top 5 sfaturi pentru amenajarea unui astfel de spatiu!

Atunci cand locuiesti intr-o casa sau intr-un apartament de dimensiuni nu tocmai generoase, trebuie sa profiti de orice coltisor pentru a iti transforma locuinta intr-un loc practic, functional si care sa se potriveasca din punct de vedere al designului cu dorintele si asteptarile tale.

Ti se pare ca spatiul pare ca devine din ce in ce mai restrans si limitat? Nu esti multumit de felul in care arata locuinta ta? Iata care este solutia!

Descopera cele mai eficiente sfaturi si sugestii de amenajare a unui spatiu de mici dimensiuni!

1.      Adapteaza mobilierul in functie de suprafata si specificul fiecarei camere

O regula importanta de care trebuie sa tii cont, mai ales in cazul unei incapari sau locuinte de mici dimensiuni, este sa alegi intotdeauna corpurile de mobilier in functie de dimensiunile si restrictiile fiecarei camere. Incearca, pe cat posibil, sa gasesti o varianta de mijloc, astfel incat locuinta ta sa fie complet mobilata si utilata, dar ca aceste alegeri sa nu iti limiteze perimetrul efectiv de desfasurare.

 

2.      Cum sa eficientizezi spatiul debaralei tale?

Debaraua este un punct cheie al fiecarei locuinte, intrucat poate fi folosita pentru depozitarea diverselor obiecte care ar produce un aspect inestetic al locuintei tale sau care ar limita si mai mult spatiul. Daca iti doresti sa stii care sunt cele mai potrivite idei pentru amenajarea debaralei, ar trebui sa ai in vedere cateva aspecte importante: repartizarea si delimitarea zonelor din debara, precum si crearea unor compartimente ideale spatiului de care sa beneficiezi.

 

3.      Balconul – un spatiu mic, o multime de posibilitati

Daca locuinta ta are un balcon, ar trebui sa te consideri norocos, intrucat poti adapta acest spatiu in functie de nevoile si necesitatile tale. Chiar daca, aparent, acest coltisor pare nefunctional sau neinsufletit,  il poti amenaja astfel incat sa prinda viata. Mai mult decat atat, in functie de locul in care acesta este amplasat, il poti transforma intr-un spatiu aditional sau de sine statator, precum o debara, un dressing de haine sau chiar loc de joaca pentru copii, ori un birou micut si cochet. Posibilitatile sunt multiple, iar pe Internet vei gasi destul de multe idei de amenajare, care sa te ajute sa transformi acest spatiu intr-un loc util, functional si care sa aiba si un aspect inedit.

 

4.      Foloseste culori deschise in detrimentul nuantelor extravagante sau contrastante

Oricat de mult ai vrea ca locuinta ta sa fie un spectru de culoare, sa transmita tinerete si buna dispozitie prin intermediul unei palete cromatice bogate si extravagante, atunci ca spatiul este unul limitat, ar trebui sa te axezi mai mult pe culorile deschise, pe nuantele calde. Acest artificiu va fi extrem de util pentru a da impresia unei incaperi mult mai ample si generoase si pentru a armoniza intregul aspect si design al caminului tau.

 

5.      Uita de decorul mult prea incarcat

Elementele de decor reprezinta una dintre manierele cele mai eficiente prin care iti poti personaliza o camera si chiar o casa. Insa nu uita sa tii cont de 2 aspecte primordiale: in primul rand, aglomerarea spatiului prin decorarea masiva reprezinta de cele mai multe ori antonimul bunului gust si al elegantei, iar in al doilea rand, la nivel vizual si estetic, nu numai ca o camera va parea mult prea incarcata, ci va deveni din ce in ce mai nefunctionala, pierzandu-si din notiunea de practicitate. In definitiv, iti doresti sa creezi un mediu placut, cu un design unic, dar care sa fie, in acelasi timp si destul de usor de parcurs si accesat pana in cel mai indepartat colt.

Acestea sunt, asadar, cele 5 sfaturi pe care ar trebui sa le aplici in amenajarea unei locuinte de mici dimensiuni. Tu le stiai pana acum?

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă