3.2 C
București
duminică, 22 decembrie 2024
AcasăLifestyleAcademia Hagi, o nouă premieră

Academia Hagi, o nouă premieră

Pentru Academia Hagi, grupa 2002 este un fel de etalon. La momentul înfiinţării clubului din Ovidiu, copiii care au plecat ieri către Brazilia, erau cei mai mici jucători legitimaţi la Academie şi sunt, practic, echipa cu cea mai mare omogenitate din întreg proiectul lui Hagi, micii fotbalişti jucând în această componenţă de la 7 ani. Din acest motiv, grupa 2002, aflată sub bagheta lui Constantin Fălină, este văzută ca cea mai importantă din întregul proiect, iar când aceşti puşti vor ajunge la maturitate vor da imaginea perfectă a celui mai ambiţios proiect juvenil din România. Momentan ei sunt la jumătatea drumului, iar în acest weekend susţin cel mai dur test al scurtei lor cariere, în Brazilia, pe stadionul celebrei formaţii Corinthians Rio de Janeiro.

Campionatul Mondial al copiilor

Este practic un Campionat Mondial al copiilor, unul nerecunoscut de FIFA (care acceptă doar competiţii unde echipele au în componenţă juniori de 13 ani sau mai 
mari), dar unul care poate fi o oportunitate imensă pentru participanţi, marile cluburi ale lumii având deja emisari numeroşi în Brazilia. Pentru o competiţie care i-a dat fotbalului pe Erik Lamela (de şapte ori internaţional argentinian), Alberto Moreno şi Alberto Romero (Sevilla), Giovanni Dos Santos (star la Villarreal), Anthony Lopes, Clement Grenier şi Alexandre Lacazzette (toţi de la Lyon), nici nu e de mirare că va genera o inflaţie de impresari şi scouteri. Românii ştiu şi ei asta, şi sunt pregătiţi, iar o ofertă va fi analizată, mai ales că în istoria competiţiei peste 50 de copii au ajuns jucători profesionişti cu nume şi la cluburi de primă mărime.

Cea mai importantă competiție

“Pentru noi, grupa 2002 este una specială, iar Danone Nations Cup este cea mai importantă competiţie la care mergem. Putem vorbi de certificatul de naştere al acestui club, fără să greşim. Aceşti copii sunt aici de la înfinţare şi ne-au adus numeroase bucurii, iar cea mai mare a fost câştigarea Cupei Hagi, cupă căreia patronul nostru i-a dat numele înaintea de a avea Academia şi de a avea certitudinea că va avea şi rezultate. Noi vom reprezenta prima dată Constanţa la un Campionat Mondial şi o vom face cu mândrie”, a declarat preşedintele Academiei Hagi, Pavel Peniu, aflat, la rându-i, în faţa unei premiere.

Va juca sub titulatura România

Academia Hagi, care va juca sub titulatura România, a fost trimis în grupă cu Germania, Irlanda şi Tunisia, şi pare a nu avea mari şanse de calificare, deşi obiectivul este o ieşire din grupe, premieră pentru fotbalul românesc, care s-a lăudat doar cu un loc 18 la DNC.

„Pe hârtie este o grupă grea, mai ales dacă facem analogia cu seniorii. Nu este, însă, aceeaşi situaţie. La 12-13 ani, diferenţele se mai fac încă din talent nativ, iar echipele sunt echilibrate valoric, iar noi avem experienţa ultimilor ani, în care am progresat enorm. Copiii au jucat împreună de 5 ani, lotul s-a omogenizat, iar la ultimul turneu la care am participat, am învins echipe din Germania, Brazilia, Olanda, astfel că nu ne este frică de nimeni. Dacă vedetele noastre, Grosu şi Pitu, vor prinde o zi bună, iar echipa va juca ce ştie, vom reuşi să facem o figură frumoasă“, a declarat antrenorul Constantin Fălină, şi pare să aibă dreptate.

„Nu avem emoții“

La ultimul turneu internaţional la care a participat echipa, rezultatele au fost de excepţie, Academia Hagi ocupând locul 3 la Kusadasi, în condiţiile în care au învins Sao Paulo, Twente, Monchengladbach şi au remizat cu Hoffenheim, iar faptul că în Brazilia vor fi exclusiv echipe de club poate fi un avantaj imens. “Nu avem emoţii, nu avem presiune, şi mergem să ne distrăm. Obiectivul pe care ni l-am trasat singuri este depăşirea performanţelor făcute de echipele care au reprezentat România în ediţiile trecute, astfel că putem spune că avem şanse mari să ne întorcem acasă cu fruntea sus. Va fi însă o experienţă frumoasă, pentru că formatul permite disputarea a şapte meciuri de fiecare dintre echipe, şi vom avea de învăţat din această experienţă”, a comentat şi coordonatorul grupei, Marius Codescu.  

Cine joacă

Sabin Stănciulescu, Darius Grosu, Daniel Bîrzu, Dan Neicu, Constantin Grameni, Robert Voicu, Ştefan Marin, Radu Pocol, Louis Munteanu, Alexi Pitu, Iulian Bileca şi Ionuţ Tudori sunt cei 12 jucători care vor merge la Rio, însoţiţi de antrenorul Constantin Fălină şi de directorul coordonator Marius Condescu. Primul a explicat că regulamentul nu i-a permis să facă nici o schimbare faţă de echipa care a câştigat competiţia la nivel naţional, dar că toţi cei 12 jucători sunt la fel de importanţi în echipă, şi că toţi vor avea parte de meciuri în Brazilia. Meciurile din faza grupelor vor avea loc vineri, iar finalele duminică, toate echipele urmând să dispute câte şapte meciuri în Brazilia.

 

 

Cele mai citite

Doar 35% dintre americani au încredere în sistemul judiciar al SUA

Noul sondaj Gallup confirmă că americanii înțeleg pe deplin că instanțele antidemocratice au atins în mod inexplicabil această supremație Lipsa de încredere a americanilor în...

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, sfidează protestatarii indignați de prăbușirea acoperișului unei gări

Preşedintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat sâmbătă că nu va ceda în faţa protestelor care durează de mai bine de o lună în urma...

PNL în colaps financiar: Audit comandat pentru cheltuielile „scăpate de sub control”

Președintele executiv al partidului, Ilie Bolojan, a anunțat în ședința conducerii că acest audit este necesar pentru a clarifica situația financiară și a gestiona...
Ultima oră
Pe aceeași temă