Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Baia este o funcţiune cheie a casei, de aceea amenajarea este deosebit de importantă, de ea depinzând întreaga locuire. De aceea ne-am adresat unui specialist foarte experimentat

7 recomandări esenţiale pentru o baie perfectă

Ventilaţia, hidroizolaţia, înălţimea mobilierului, dimensiunea bateriei, tratarea mobilierului împotriva umezelii, alegerea corpurilor de iluminat speciale pentru spaţii umede precum şi a chitului de rosturi sunt câteva aspecte spre care trebuie să-ţi îndrepţi atenţia

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2019 - 19:29

Desgner de interior Natalia Beleva

www.cocoonhome.ro

e-mail: [email protected]

TIPS&TRICKS pentru baie cu Natalia Beleva

Ventilaţia

Pentru o baie sănătoasă este recomandată utilizarea un sistem bun de ventilaţie, fie că este o fereastră sau un ventilator, întrucât va scoate umiditatea și mirosurile din baie, îmbunătățind calitatea aerului. Funcția cea mai importantă este de a evacua aerul cald și umed care încurajează nu numai formarea  mucegaiului, dar poate provoca şi deteriorarea suprafețelor din încăpere, cum ar fi corpurile de mobilier, pereţii, vopseaua și ornamentele, ca să nu mai vorbim de ușa de intrare.

 Hidroizolaţia de calitate

Dacă ai avut vreodată oroarea de a observa apă care picură prin tavan, vei realiza importanţa hidroizolaţiei de calitate. O modalitate de a te asigura că nu vei avea probleme este sa izolezi bine încăperea înainte de a finisa cu gresie şi faianţă sau vopsea. Principalele motive pentru a hidroizola corect baia sunt: opreşte scurgerea apei, previne umezeala şi mucegaiul, reduce facturile de energie în cazul în care baia are pereţi ce dau spre exterior.

Înălţimea mobilierului

Înălţimea de montare a lavoarului este foarte importantă din punct de vedere ergonomic, deoarece dacă acesta este prea jos sau prea sus va fi incomod de folosit; te vei stropi, sau ţi se va scurge apa pe braţe. Înălţimea mobilierului depinde de lavoar, care poate să fie încastrat sau amplasat pe blat.

 Dimensiunea bateriei

Pentru ca apa să se scurgă uniform în lavoar, bateria nu trebuie sa fie nici prea scurtă, dar nici prea lungă, fiindcă rişti să te înghesui într-o parte a lavoarului dacă bateria e prea scurtă, sau să te uzi, dacă aceasta este prea lungă.

 Tratarea mobilierului

Piesele de mobilier trebuie să fie speciale pentru baie, să fie rezistente la umiditatea din aer, la aburi şi căldură, dar şi la stropire, ca să nu se umfle, decoloreze sau să se decojească.

 Iluminatul

Corpurile de iluminat trebuie să fie rezistente la umezeala din aer, iar în dreptul oglinzii este recomandată folosirea a două aplice, pentru iluminarea egală şi uniformă a feţei.

 Chituirea

Chitul de rosturi trebuie ales cu atentie, să fie de calitate. Pare un detaliu minor, dar care poate strica tot aspectul încăperii.

Comentarii

loading...