3.5 C
București
duminică, 12 ianuarie 2025
AcasăLifestyle5 ponturi pentru alegerea unor huse auto practice și ușor de întreținut

5 ponturi pentru alegerea unor huse auto practice și ușor de întreținut

De cele mai multe ori, atunci când cumpărăm un set de huse auto, ne gândim doar că acestea trebuie să protejeze scaunele mașinii, iar unii țin cont și de aspectul estetic. Totul pare extrem de simplu, însă pentru a face o alegere inspirată, trebuie să iei în considerare și alte aspecte pe care ți le vom prezenta în cele ce urmează.

Compatibilitatea cu mașina ta

În primul rând, trebuie să te asiguri că setul de huse auto pe care vrei să-l cumperi se potrivește cu mașina ta. Din acest punct de vedere, există două tipuri de huse, respectiv cele universale și cele produse special pentru anumite mărci. Acestea din urmă ar trebui să fie prima opțiune, chiar dacă prețul poate fi puțin mai mare decât al huselor universale. Achiziționând un set de huse dedicate, ai certitudinea că acestea se vor potrivi perfect pe scaunele mașinii și nu te vei trezi cu elemente lipsă sau în plus.

Dacă vrei să cumperi un set de huse universale, discută cu vânzătorul sau verifică recomandările producătorului, pentru a fi sigur că sunt compatibile cu modelul mașinii tale.

Numărul de piese din set

În funcție de producător, numărul de piese dintr-un set poate varia, mai ales dacă vorbim de husele universale. De asemenea, există huse doar pentru scaunele din față și huse pentru toată mașina, care includ și piesele pentru bancheta din spate.

Pentru scaunele din față, lucrurile sunt mai simple, orice set de huse conținând câte trei piese pentru fiecare din ele, respectiv husa pentru spătar, cea pentru șezut și husa pentru tetieră. Husele pentru bancheta din spate pot fi mai complexe, în funcție de tipul banchetei. De asemenea, unele seturi conțin și o husă pentru volan.

Modul de montare

Husele auto se pot instala pe mașină cu ajutorul unor sisteme de prindere, care  pot fi pe bază de cleme, cu fermoar sau pot include ambele variante. De obicei, operațiunea nu este una foarte complicată, majoritatea seturilor conținând și o fișă cu instrucțiuni pe care este descrisă pas cu pas fiecare etapă. Dacă ai ales un model de huse universale, verifică elasticitatea materialului, pentru că s-ar putea să fii nevoit să întinzi puțin piesele, pentru a le putea prinde de scaune.

Materialul din care sunt fabricate

Calitatea huselor e dată în primul rând de materialul din care sunt confecționate, iar la acest capitol există mai multe categorii din care poți alege. Cele mai des folosite modele sunt husele fabricate din material textil și cele din poliester, fiind practice și foarte accesibile ca preț. Mai poți opta pentru huse din neopren, care sunt foarte rezistente la apă și murdărie, sau pentru cele din nylon, la fel de rezistente, dar ceva mai dure.

Pentru un grad ridicat de confort, sunt recomandate husele din velur sau cele din tweed, care necesită o mai mare atenție la utilizare, pentru că se murdăresc și se păstrează ușor.

Nu în ultimul rând, dacă dorești confort îmbinat cu un aspect estetic deosebit, îți recomandăm husele din piele naturală sau artificială. Sunt rezistente și se curăță ușor, însă vara se încing de la soare, iar iarna sunt foarte reci, ceea ce provoacă un oarecare disconfort temporar.

Ușurința întreținerii

Husele sunt rezistente la murdărie, însă tot trebuie curățate din când în când, iar cel mai simplu mod de a face asta este folosind mașina de spălat. Problema este însă că nu toate husele pot fi spălate la mașină, ci doar cele din poliester și cele din material textil. Acestea sunt și cele mai ieftine, astfel că reprezintă o bună investiție dacă vrei să cheltuiești puțin și să nu îți bați capul cu întreținerea lor.

Husele mai groase sunt mai confortabile, ca și cele din piele, dar acestea sunt mai scumpe și se spală manual. În același timp, sunt mai durabile iar culoarea rezistă mai mult.

Sperăm că ți-am fost de ajutor cu aceste detalii și îți vei putea găsi husa perfectă, ținând cont de ponturile pe care ți le-am dat.

Cele mai citite

Tanczos Barna ar lua în calcul creșterea TVA-ului de la 19% la 21%

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a declarat sâmbătă că „ia în calcul creșterea TVA-ului de la 19% la 21%”, deși inițial a spus că nu...

OMV Petrom anunță disponibilizări colective: 184 de angajați vizați, începând cu februarie 2025

Această decizie vine pe fondul unui context economic dificil, care a generat deja valuri de concedieri în mai multe sectoare Compania OMV Petrom a notificat...

România interzice subvențiile pentru centralele de apartament pe gaze

Aceste subvenții includ granturi, împrumuturi pentru eficiență energetică, facilități fiscale și alte scheme de finanțare Autoritățile române au pregătit, cu întârziere, un proiect de ordonanță...
Ultima oră
Pe aceeași temă