2.6 C
București
sâmbătă, 18 ianuarie 2025
AcasăLifestyle5 plante potrivite pentru grădina japoneză

5 plante potrivite pentru grădina japoneză

Atmosfera calmă a grădinilor japoneze este de neegalat, motiv pentru care le vedem chiar și în aglomerările urbane, unde transformă spațiile exterioare în adevărate oaze de relaxare. Alegerea plantelor este decisivă pentru a reda specificul unei grădini zen.

Dacă încă nu știi ce plante să crești în spațiul tău verde de inspirație japoneză, descoperă mai departe care sunt 5 dintre cele mai inspirate alegeri.

Azaleele de grădină

Flori cu totul deosebite, grație inflorescențelor roz, azaleele înfrumusețează orice grădină japoneză, cu precădere începând cu luna mai până în iunie. În plus, acestea sunt ușor de întreținut, fiind important să beneficieze de lumină și de mai multă apă de durata verii.

În perioada de înflorire, este necesară utilizarea unui fertilizant de două ori pe lună, care să mențină pH-ului solului acid.

Arțarul japonez

Acest arbust nu poate lipsi dintr-o grădină japoneză, impresionând prin coroana lui deosebită și varietatea de forme și culori ale frunzelor. Cu totul deosebit este cel roșu, care capătă o nuanță ruginie în lunile de toamnă.

Arțarul japonez preferă locurile însorite, însă face față și celor cu semiumbră. Ai grijă să îi asiguri un sol umed, cu un drenaj eficient, pentru a-i oferi condiții optime de creștere. În ceea ce privește plantarea, se poate realiza direct în sol sau în ghivece mai mari, fiind un arbust cu o creștere lentă.

Bambusul

Simbol al norocului în cultura japoneză, bambusul încântă prin frunzele lui verzi și ușurința cu care se întreține. Tulpina lui este lemnoasă, fiind un arbust care se dezvoltă rapid în sol umed, cu drenaj corespunzător.

Dacă îți dorești un arbust cu creștere lentă, îți recomandăm Pleioblastus. Acesta nu depășește jumătate de metru înălțime și are o rezistență foarte bună la îngheț, dar și la zonele umbroase.

Bujorul japonez

Bujorul japonez nu poate lipsi din cele mai inspirate amenajări grădini japoneze. Acesta se remarcă prin florile mari și încrețite, dar și prin înflorirea prelungită. El pot atinge înălțimi de până la 2 metri și are ramuri lemnoase.

Plantează-l într-o zonă însorită, cu sol umed și bine drenat. Udarea se realizează o dată pe săptămână, iar fertilizarea este necesară primăvara și toamna. Datorită faptului că este rezistent la boli și dăunători, va fi ușor să îi oferi o îngrijire corespunzătoare și să te bucuri de frumusețea lui vreme îndelungată.

Crinul de toamnă

Disponibil într-o varietate de forme și culori, crinul de toamnă este o plantă potrivită pentru a crea o zonă umbroasă în grădină. Florile apar în perioada iulie – septembrie și au o formă de trompetă, ce poate atinge 10 centimetri lungime.

Udarea se face cu cantități mici de apă, astfel încât să asiguri un sol mereu umed. Cât despre nevoile de lumină, crinul de toamnă preferă zonele însorite sau semiumbrite, având nevoie de soare pentru câteva ore pe zi. Astfel, cu un minim de efort, te vei putea bucura de frumusețea lor încă de la începutul toamnei.

Întreținerea acestor plante este ușor de realizat, întrucât nu necesită o atenție specială, sunt rezistente la dăunători și la zonele de umbră și semiumbră. Combină-le cu pietre decorative și vei crea un decor zen de poveste, cu accent pe simplitate și eleganță.

Cele mai citite

Un accident la schi din Spania a făcut zeci de răniți

Un accident de telescaun produs într-o stațiune de schi din nord-estul Spaniei, situată în Pirinei, în apropiere de granița cu Franța, a făcut sâmbătă...

Germania vrea să trimită militari într-o eventuală zonă demilitarizată din Ucraina

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, s-a declarat sâmbătă deschis ideii trimiterii de soldaţi germani în Ucraina dacă o zonă demilitarizată ar fi instituită...

Vortexul polar lovește SUA: Gerul extrem și ninsorile vor afecta 300 de milioane de oameni

Un vortex polar este prognozat să afecteze săptămâna viitoare cea mai mare parte a Statelor Unite, inclusiv regiuni sudice neobișnuit de friguroase. Serviciul Meteorologic Național...
Ultima oră
Pe aceeași temă