14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyle5 lucruri pe care le vei avea o viață și în care...

5 lucruri pe care le vei avea o viață și în care merită să investești

Indiferent cât de mult durează pentru a economisi pentru ele, există câteva articole pentru care ar trebui să nu dai înapoi, pentru ca ele sunt menite să reziste o viață – și unele pot chiar să crească în valoare, făcându-le o investiție bună pentru viitor.

Vom arunca o privire asupra unora dintre piesele cheie pentru care, deși te-ar putea costa un bănuț destul de mare, se merită să investești și uneori ai putea obține inclusiv profit în câțiva ani.

1. Bijuterii

Pe lângă faptul că sunt frumoase, bijuteriile pot fi o investiție excelentă. Deși bijuteriile au avut o schimbare de 0% în 2018, piesele Art Deco și Belle Belle Epoque se descurcă foarte bine, aproape dublându-și valoarea în decurs de 10 ani.

În general, ia în considerare bijuteriile fabricate din metal prețios. De obicei, aurul și platina sunt considerate a fi cele mai bune metale de investiții pentru bijuterii. Și nu uita de pietre prețioase pentru colecția ta de bijuterii. Investiția în piatră prețioasă nu este pentru toată lumea. Dar pentru cei care iubesc pietrele prețioase fine și bijuteriile frumoase, pietrele rare au o istorie bună de creștere a valorii în timp. Ele sunt o altă formă de obiect de valoare care se apreciază. Atunci când piața de valori scade și valutele își pierd valoarea, pietrele prețioase tind să fie un depozit de valoare fiabil.  De asemenea, sunt compacte, portabile și private .

Cei care investesc în bijuterii ar trebui însă să fie atenți; starea piesei, proveniența și stilul îi vor influența pe toate. Ceea ce considerați că este cel mai frumos s-ar putea să nu fie cel mai vândut.

2. Ceasuri de calitate premium

Îți place să arăți un ceas de lux pe încheietura mâinii? Atunci ai noroc, deoarece ceasurile ca opțiune de investiții de valoare au devenit mai populare în ultimii ani.

Ia în considerare un ceas ca un obiect de lux care se și poate aprecia în valoare. Cel mai important, vei avea nevoie de o bună înțelegere a pieței ceasurilor de valoare. Și nu te grăbi să realizezi un profit după realizarea investiției tale de lux. Mai mult, trebuie să deții niște buzunare mai adânci pentru a investi într-un ceas de foarte bună calitate. 1500 de euro este probabil cumpărarea medie pentru această categorie de investiții. Pentru exemplificare, ceasuri Longines de la Bijuteria-gia.ro pot oferi o bună oportunitate în acest sens.

După efectuarea achiziției, asigură-te că păstrezi ceasul în stare excelentă. De asemenea, întreține cu atenție ambalajul și hârtia originale.

Ține-te de ceas de câțiva ani. Apoi, poți căuta un calendar bun și o piață atractivă în care să îl poți și vinde.

3. Genți de mână

Crezi sau nu, anumite genți de mână sunt considerate investiții legitime. Și da, sunt investiții unice cu siguranță. Similar cu ceasurile de calitate investițională, trebuie să știi ce faci în acest domeniu. Acestea fiind spuse, gențile de mână pot fi unul dintre cele mai bune articole de designer în care să se investească.

În primul rând, pentru a înlătura tendințele în schimbare, caută să investești în mărci și modele clasice și atemporale. Mai mult, stabilește-ți bugetul pentru investiție. În cele din urmă, caută genți de mână de lux de epocă, care sunt mereu solicitate.

La fel ca ceasurile, anumite mărci tind să aibă cea mai mare valoare investițională. Louis Vuitton, Christian Dior, Chanel și Hermès sunt menționate frecvent. De asemenea, caută piese vintage care sunt în stare bună. Și, la fel ca arta (de mai jos), asigură-te că geanta de mână este autentificată înainte de a investi.

Vrei o geantă de mână nouă ca investiție, mai degrabă decât o geantă vintage? Aceasta este mai mult o provocare, deoarece ceea ce este în stil astăzi, s-ar putea să nu fie în stil în 10 sau 15 ani de acum încolo.  Când investești într-o geantă de mână nouă, vei avea nevoie de un ochi bun și de o ”minge de cristal” pentru a face o investiție de lux care să fie și profitabilă.

4. Arta plastică

Arta plastică are o lungă istorie de a fi un obiect prețios care se apreciază în valoare.

Ca și în majoritatea investițiilor, creșterea cererii este egală cu o apreciere crescută a valorii bunurilor. Și, ca obiect de valoare, arta nu este diferită atunci când se iau în considerare articole de valoare de cumpărat.

Cu toate acestea, mai mulți factori unici te vor ajuta să faci investiții inteligente în artă. Acest lucru poate crește valoarea artei pe termen lung. Iată câteva sugestii despre cum să cumperi piese de artă care se și pot aprecia:

➢   Cumpără ceva ce îți place, astfel încât să dorești să îl păstrezi ca investiție pe termen lung;

➢   Cumpără un original semnat de artist;

➢   Figurile sau imaginile iconice păstrează în general valoare;

➢   Piesele controversate sau politice cu semnificație istorică, se descurcă bine și la revânzare;

➢   Notorietatea artistului este o alegere investițională mai sigură;

➢   Dar, arta din talentele emergente poate avea un potențial mai ridicat;

➢   Obține certificate de autenticitate și păstrează dovada achiziției

Încadrarea de calitate va face ca arta ta să arate mai bine și să îți protejeze potențiala investiție.

5. Automobile clasice și de epocă

Automobilul mediu este un activ depreciat. Sunt destul de sigur că Toyota mea din 2015 valorează mai puțin în fiecare an, de când am deținut-o. Deci, nu te gândi la vehiculele pe care le utilizezi în scopuri de zi cu zi. De obicei nu sunt articole de lux care își păstrează valoarea.

Pe de altă parte, mașinile clasice și automobilele de epocă sunt o poveste diferită. Ele pot fi un obiect de lux care apreciază în valoare. Dar, doar o mână de mașini clasice vor face investiții profitabile de lux. Așadar, dacă dorești să cumperi o mașină cu cel mai bun potențial investițional, factori precum deficitul, marca, vârsta, imaginea și dorința sunt importante. Acestea vor avea impact asupra valorii unei mașini clasice. Unele mărci și versiuni vintage ale Ferrari sau Lamborghini, tind să se aprecieze și sunt investiții fiabile. În ultimul an, valoarea motoarelor de epocă a crescut cu un respectabil 6% și a crescut cu 289% în ultimii 10 ani, până în 2019.

 

 

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă