Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

În desfăşurare, cel mai important eveniment în domeniul vinului: ProWein 2018. Sunt prezenţi majoritatea producătorilor români şi soiurilor româneşti reprezentative

18 - 20 martie se desfăşoară la Dusseldorf ProWein, cel mai important eveniment în domeniul vinului

Este deasemenea cel mai important loc de întâlnire pentru profesioniştii în viticultură, producţie, comerţ şi gastronomie, aici regăsindu-se peste 500 de sortimente de vin din întreaga lume.

Share

Ion Diamandi 0 comentarii

Actualizat: 19.03.2018 - 21:20

 

Aproape toți expozanţii organizează în standurile proprii sau în locuri special semnalizate din centrul expozițional evenimente deosebite, în fiecare zi de târg.

Ediţia din acest an  reuneşte  6.300 de expozanți din cele mai relevante podgorii din lume (în total 295) și o selecție de aproximativ 400 de varietăți de băuturi spirtoase.

Bogăția și varietatea licorilor se regăsește din plin și în programul evenimentelor și saloanelor special care au denumiri extrem de attractive: Degustări pentru vizitatori, Special Show "Organic World",  "Route U.S.A.",  "Same But Different", Champagne Lounge, Packaging & Design, Fizz Lounge, ProWein Forum, "ProWein goes City".

Importantă prezenţă românească

Un pavilion national este organizat de RWPA (Romanian Wine Promotion Association) iar aici se regăsesc  14 vinării din 12 regiuni ale ţării, între care: Alcovin Vinuri de Macin, Crama Ceptura, Cramele Halewood, Domeniile Blaga, Domeniul Bogdan, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei, Viile Budureasca, Vitis Metamorfosis,Ch. Pietrosaratii  şi care prezintă numeroase branduri de vin românesc: Alira, Avincis, Cotnari, davino, Licorna, Liliac, Metamorfosis, Oprişor, Vinarte, etc. Există şi un expozant individual - Cramele Recaş.

La rândul său, la aceasta editie, APEV România  prezinte 10 producatori de top, şi anume: Alcovin Vinuri de Macin, Crama Ceptura, Cramelele Halewood, Domeniile Blaga, Domeniul Bogdan, Domeniul Coroanei Segarcea, Jidvei, Viile Budureasca, Vitis Metamorfosis, Ch. Pietrosaratii. Aceştia  provin din regiuni viticole renumite precum: Ceptura, Urlaţi in Dealu Mare (Muntenia), Segarcea (Oltenia), Huşi (Moldova), Jidvei (Transylvania), Macin (Tulcea), Peştera (Dobrogea).


 

Comentarii

loading...