16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăLifestyle10 Tendințe de ochelari de soare pentru 2020

10 Tendințe de ochelari de soare pentru 2020

Dacă modelele consacrate precum aviator sau Wayfarer rămân printre cele mai achiziționate, noilor tendințe atrag atenția celor care vor să iasă din tipar cu o ramă mai îndrăzneață.

De la forme rotunde, rectangulare, modelele ochi de pisică, sport, supradimensionate până la numeroasele rame geometrice spectaculoase, tot mai mulți producători și case de modă lansează an de an colecții de ochelari de soare noi pentru a-și pune amprenta pe stilul cotidian.

Videt ne propune 10 tendințe din care să ne inspirăm să alegem ramele care se potrivesc cel mai bine stilului nostru vestimentar, atât în contexte profesionale, cât și în timpul liber.

Ochelari de soare cu rame transparente

În topul trendurilor din acest an se află ochelarii cu rama transparentă care oferă un aer de prospețime oricărei ținute, nu doar celor sport.

Acest model a captat imaginația designerilor de modă de pretutindeni și este transpus într-o serie de colecții vestimentare și accesorii. Subtile, dar totodată îndrăznețe, ramele de ochelari transparente sunt accesoriul „cameleon” din 2020, fie în versiunea clar incoloră, fie prin modelele colorate:

Ramele transparente sunt perfect complimentate de lentilele în nuanțe pastel sau cu efect ombre, iar dacă doriți să adăugați un plus de eleganță puteți opta pentru un model cu aplicații metalice care se încadrează perfect primăvara într-o grădină de cireși.

Ochelari de soare cu rame petite

De câteva sezoane, ramele mici impresionează prin modelele propuse de marile case de modă, iar acest lucru se întâmplă după mai bine de 20 de ani de la perioada lor de glorie.

 

Parcă ieri am fost luate cu asalt de această modă, dat fiind că look-ul vintage cu inspirație Matrix a revenit pe radarul fashionistelor și este pe placul multora dintre noi.

În ultimii ani, modelul petite cu rame rotunde sau în forma cat eye a fost accesoriul nelipsit din ținutele lejere, pline de feminism. Anul acesta propune ramele dreptunghiulare, care se potrivesc în mod deosebit formei de față rotundă.

Dacă te regăsești în acest stil prin piesele și accesoriile vestimentare pe care le achiziționezi, în locul ramelor clasice de ochelari de soare optează pentru modelul petite care se va potrivi stilului vintage al ținutei tale.

 

Ochelari de soare cu rame aviator supradimensionat

Tendințele modei deschid noi orizonturi prin reinventarea sau combinarea modelelor de ochelari deja existente. Când spunem acest lucru, facem referire la un model hibrid, mai exact cel aviator supradimensionat.

Eticheta „timeless” a aviatorilor împreună cu ramele geometrice transformă orice ținută într-una de runway.

Cadrele groase ale ochelarilor creează un look futurist, dar în același timp clasic, și te vor face remarcată atunci când îi accesorizezi la ținuta aleasă.

 

Ochelari de soare cu rame albe

Dacă te bucuri de băile de soare și vrei să arăți bine atunci când te relaxezi în zilele însorite, alege o pereche de ochelari de soare cu rame albe. Bronzul ciocolatiu va ieși în evidență atunci când te vei accesoriza în alb, iar ramele de soare vor deveni piesa de rezistență.

Optează pentru forma preferată – petite, aviator, cat-eye sau monolentilă – și asigură-te că alegi modelul pe un ton alb imaculat, care va fura orice privire.

 

Ochelarii de soare cu rame futuriste

Ochelarii de soare futuriști pot fi modelul îndrăzneț pe care îl căutai pentru ținuta office sau în călătoria de business. Dacă până acum acest model era repartizat ținutelor sport, află că stilul futurist este mai mult decât atât.

Alege ramele care au mai mult de oferit atunci când vine vorba de formă și siluetă, precum o dimensiune exagerată, ochi de pisică sau modele asemănătoare.

Ochelari de soare cu rame tortoise

Paleta nuanțelor maro este în atenția designerilor vestimentari, care doresc să deschidă un dialog despre sustenabilitate și modul în care putem face alegeri vestimentare care protejează mediul înconjurător.

Printre nuanțele cele mai populare găsite în ramele tip tortoise se numără maroul-miere sau cel caramel.

Mai mult, nu poate fi ignorat faptul că trendul tortoise revine de fiecare dată în forță cu forme noi, irezistibile.

Dacă ne-am obișnuit cu clasicul model Wayfarer sau ochelarii supradimensionati a la Audrey Hepburn sau Jackie Kennedy, acum poți găsi acest pattern tortoise și în modele cu o geometrice ieșită din tipare.

 

Ochelari de soare cu rame rotunde

Dacă te pregătești pentru sezonul festivalurilor și vrei ca ramele să fie accesoriul statement cu care te individualizezi în mulțime și care se potrivesc mănușă în atmosfera creată, cu acest stil mergi la sigur.

Rame groase, în stilul anilor 80 sau subțiri, specifice ținutei hipster, ramele rotunde sunt ușor de integrat în orice ținută și oferă un aer jucăuș, plin de vitalitate. 

 

Ochelarii de soare cu rame monolentilă

Des asociat cu sporturile de iarnă sau activităților extreme, modelul monolentilă apare în tendințele fashion ca accesoriu pentru look-uri casual. Acestă formă de ochelari a fost prezentată de mai multe case de modă, care vor să le scoată din tipare pe fashionistele urbane.

Modelul monolentilă poate fi accesorizat la un look distinct urban, cu lentile ombre, cu design fără margini sau cu un cadru metalic și aplicații de-a lungul acesteia.

 

Ochelarii de soare cu rame supradimensionate

Modelul supradimensionat cu lentile neon se regăsește în garderoba multor celebrități precum surorile Kardashian sau Jennifer Lopez și continuă să facă furori în selecția de rame supradimensionate care, dacă mai demult erau considerate ultra-feminine, acum au devenit accesoriul nelipsit pentru look-urile moderne, sport.

Culorile neon și lentilele oglindă oferă un aer proaspăt pentru zilele însorite, în concedii sau atunci când optezi pentru o ținută casual și vrei un accesoriu care să te revigoreze.

Ochelarii de soare cu rame geometrice

În fiecare an, designerii aleg să se joace cu forme noi atunci când își prezintă noile colecții. Vedem acest lucru în rândul selecției de ochelari unde sunt propuse modele cu o geometrie extravaganta și tonuri puternice.

Ochelarii de soare cu forme geometrice atipice din acest sezon vin cu rame groase și unghiuri ascuțite. La Self-Portrait, ochelarii care au închis spectacolul erau hexagonali, cu rame realizate din metal auriu și cu o baretă în stil aviator.

Dacă vrei să spui o poveste prin ramele alese și să achiziționezi o pereche de ochelari de soare care îți va transforma orice ținută într-una de milioane, acestea sunt ramele care pe care le cauți.

Alege să adaugi acel “je no sais quoi” ținutei tale cu o pereche de ochelari de soare care va întregi de fiecare dată ținutele tale.

 

Clasici, îndrăzneți sau un mix între cele două, ochelarii de soare din acest sezon sunt gata să pornească noi trenduri!

 

 

Cele mai citite

Fostul mare jucător de handbal masculin s-a stins din viață. Ștefan Birtalan avea 75 de ani

Fostul mare jucător de handbal, Ștefan Birtalan, dublu campion mondial și medaliat la trei ediții ale Jocurilor Olimpice, a decedat la vârsta de 75...

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

Deficitul bugetar a ajuns la 3,24% din PIB după primele patru luni din 2024

Deficitul bugetar a urcat la 3,24% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele patru luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 57,29 miliarde...
Ultima oră
Pe aceeași temă