0 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăInternaționalServiciul de urgență al Ucrainei a lansat un videoclip în care arată...

Serviciul de urgență al Ucrainei a lansat un videoclip în care arată eforturile de deminare lângă Kiev

Videoclipul despre care se spune că arată o operațiune de deminare în regiunea Kiev a fost lansat luni de către serviciul de urgență al statului ucrainean. Reuters nu a verificat în mod independent conținutul videoclipului.

Imaginile arată salvatorii care scot și transportă obuze de artilerie în zone rezidențiale, în mijlocul clădirilor de apartamente puternic avariate și a mașinilor arse, conform Reuters.

Sâmbătă, serviciul de urgență le-a spus oamenilor din zonele nou eliberate din regiunea Kiev să fie vigilenți, spunând că peste 1.500 de explozibili au fost găsite într-o singură zi în timpul unei percheziții în satul Dmytrivka, la vest de capitală.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că eforturile în curs de curățare a minelor și securizarea zonelor, dar i-a sfătuit pe rezidenții care au fugit să stea departe deocamdată.

Serviciul de urgență a transmis că o operațiune de deminare este în curs lângă Kiev, dar și Rusia a acuzat Ucraina că a pus mine

În data de 19 martie 2022, Rusia a avertizat cu privire la pericolul ce-l reprezintă minele depuse de forţele navale ale miloitarilor ucraineni în Marea Neagră după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, precizând că prin derivă minele ar putea ajunge în Strâmtoarea Bosfor sau chiar în Marea Mediterană, relatează FP.

”După debutul operaţiunii militare ruse (24 februarie), forţele navale ucrainene au instalat bariere de mine în largul porturilor Odesa, Otceakov, Cernomorsk şi Iujnii”, a declarat serviciul de securitate rus (FSB) într-un comunicat, afirmând că este vorba despre mine ”perimate”, fabricate în prima jumătate a secolului XX.

Din cauza furtunilor, cablurile ce leagă minele de ancore au început să se rupă, a adăugat FSB, conform agerpres.ro.

Rusia avertizează că minele depuse de ucraineni în Marea Neagră pot ajunge în Bosfor, afectate de vânt și curenți.
În acest fel, ”afectate de vânt şi curenţi, minele sunt în derivă în mod liber în partea de vest a Mării Negre”, a explicat FSB, care a evocat ”starea tehnică nesatisfăcătoare” a minelor.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Kickboxing pentru copii: beneficii, riscuri și alte sfaturi utile 

Kickboxul este un sport de contact care îmbină tehnici din box și karate. A luat naștere în anii ’60, în Japonia și Statele...

Frank Lampard, aproape de o revenire spectaculoasă în Championship!

Frank Lampard, fostul antrenor al lui Chelsea, se află în negocieri avansate pentru a prelua postul de antrenor principal la Coventry City, semifinalista Cupei...

Plăți duble pentru 200.000 de pensionari în decembrie

Casa Națională de Pensii Publice estimează că sunt sute de mii de dosare restante, la nivel național Aproximativ 200.000 de pensionari din România vor primi...
Ultima oră
Pe aceeași temă