2.1 C
București
duminică, 19 ianuarie 2025
AcasăSocialJustițieVIDEO Frații Tate acuză România că este "coruptă în totalitate". "La fiecare...

VIDEO Frații Tate acuză România că este „coruptă în totalitate”. „La fiecare cinci minute cineva era la ușă pentru mită”

Frații Andrew și Tristan Tate, aflați acum în arest preventiv, acuză România că ar fi o țară „coruptă în totalitate”.

O serie de acuzații apar într-un interviu acordat de Tristan Tate și difuzat pe youtube. Interviul, cu durata de aproape două ore, pare să fi fost postat pe internet acum cel puțin un an. În explicația oferită de youtube, data indicată este 20 iunie 2021. În mod cert, interviul a fost acordat cu mult înaintea momentului în care frații Tate au fost arestați în România.

Interviul pare a fi fost acordat în Marea Britanie, pentru că Andrew Tate se referă la România denumind-o „acolo”. Andrew Tate susține că în România există corupție la nivel de vârf la Poliție, la Pompieri și la Parlament. De asemenea, el afirmă că putea vorbi direct cu premierul României, dacă dorea. Nu este însă indicat numele premierului din acel moment.

Andrew Tate mai susține că obligația de intrare în carantină a fost „o înșelăciune” impusă României de UE. Unele declarații fac referire la perioada cea mai dură a pandemiei, care a fost în anul 2020. Andrew Tate spune cum a perceput el acea perioadă, în România.

„Ei au închis tot. Poate nu ar trebui să spun asta pe internet dar voi spune. România este coruptă în totalitate. Din cap până-n picioare. Când a venit Corona a trebuit să mă lupt cu lucrurile astea. Am o rețea foarte, foarte extinsă în România. Vreau să fiu foarte clar. Unul dintre motivele pentru care îmi place atât de mult să trăiesc acolo (în România – n.n.) e pentru că eu sunt în eșalonul foarte înalt al societății. Dacă am nevoie să vorbesc cu primul ministru, pot să fac să se întâmple asta. N-aș putea face asta în Occident”, afirmă Andrew Tate.

Andrew și Tristan Tate s-ar fi întâlnit cu parlamentari români

„Ne-am dus să ne întâlnim cu membri ai Parlamentului și ei erau gen: <Hmm, nu noi, UE dirijează tot rahatul ăsta cu carantina generală >. Ei știau că a fost o înșelăciune, ei știau, toată lumea o știa. Și au zis: < UE ne-a dat miliarde în fonduri europene >. Fonduri europene, mită, ca să fie ascultători. <Deci nu putem să le deschidem (cazinourile – n.n.). Puteți deschide dacă nu aprindeți luminile în exterior. O faceți pe ascuns >. Așa că am făcut un târg cu ei: să deschid cazinoul contra șpagă. Așa că am deschis prima lună cu mită dar mita tot creștea pentru că e România, corect?
Șeful Poliției a venit și a vrut și el. Șeful Poliției și-a sunat amici și p (…) de inspector de la Pompieri, alți nenorociți și cel cu licența de alcool au apărut. Toți dădeau telefoane: hei, cazinoul e deschis și dau șpagă ca să plecați (ca să renunțați să faceți controlul – n.n.). Deci înainte să-ți dai seama, la fiecare cinci minute cineva era la ușă pentru mită”, susține Andrew Tate.

La sfârșitul lunii decembrie 2022, cei doi frați Tate au fost arestați în România. Ei se află acum în arest preventiv, emis pe durata de 30 de zile. Dosarul împotriva celor doi frați este întocmit de procurorii DIICOT. Acuzațiile din dosar sunt de trafic de persoane și de viol. Una dintre femeile care au depus plângere este cetățean american.

La cererea DIICOT, Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), aflată în subordinea Ministerului Justiției, a preluat o serie de obiecte de mare valoare ale fraților Tate, inclusiv mai multe mașini de lux. Este vorba în total de 29 de mașini și de ceasuri de lux. Valoarea totală a bunurilor și a sumelor de bani preluate de ANABI depășește 3,6 milioane de euro.

Andrew și Tristan Tate
Una dintre mașini / foto Inquam Photos / Octav Ganea

Statul român a confiscat mașini și ceasuri de lux

„Pe parcursul săptămânii curente, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), din dispoziția procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, a preluat în administrare 29 de bunuri mobile (autovehicule şi ceasuri de lux), precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari SUA. Valoarea totală a bunurilor şi a sumelor de bani preluate în administrare de către ANABI, în acest caz, este estimată la aproximativ 18 milioane lei (3.636.000 Euro)”, a anunțat Ministerul Justiției.

Întrucât Andrew și Tristan Tate sunt cetățeni britanici, statul britanic le acordă acestora asistență consulară.

Un element interesant este că, deși pe youtube apare că interviul a fost publicat în 20 iunie 2021, până în prezent n-au apărut reacții ale instituțiilor statului român față de acuzațiile de corupție care li se aduc. De asemenea, nu există informații conform cărora DNA sau Direcția de Protecție Internă din Ministerul de Interne s-ar fi autosesizat în acest caz.

„România este coruptă în totalitate. Din cap până-n picioare. Când a venit Corona a trebuit să mă lupt cu lucrurile astea. Am o rețea foarte, foarte extinsă în România. Vreau să fiu foarte clar. Unul dintre motivele pentru care îmi place atât de mult să trăiesc acolo e pentru că eu sunt în eșalonul foarte înalt al societății. Dacă am nevoie să vorbesc cu primul ministru, pot să fac să se întâmple asta”

Andrew Tate

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bulgaria primește primele avioane F-16 noi. România va face poliție aeriană cu aparate second-hand

Jurnaliștii bulgari dau ca exemplu România, care gestionează mai bine proiectul de trecere a aviației occidentale spre aeronavele F-35 de ultimă generație Bulgaria marchează un...

PNRR, investiții de 900 de milioane de euro

Proiectele vizează, în primul rând, gospodăriile vulnerabile energetic, dar și populația generală care va beneficia de sprijin pentru instalarea echipamentelor eficiente energetic Listele publicate de...

Donald Trump, gata să revină în Biroul Oval: Vrea să semneze 100 de ordine executive

Donald Trump a anunțat că va semna un număr record de ordine executive în prima zi de la preluarea mandatului, conform surselor citate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă