Livrările rafinăriilor TotalEnergies au fost suspendate miercuri (8 martie), producția de energie electrică a fost redusă, iar serviciile de transport feroviar au fost perturbate, deoarece aceste sectoare au rămas în grevă, după ce o zi de acțiune sindicală la nivel național a adus un număr record de oameni în stradă.
Aceste lucruri vin la scurt timp după ce o zi de acțiune sindicală la nivel național a adus un număr record de oameni în stradă. Aproximativ 1,28 milioane de persoane au participat marți (7 martie) la cea de-a șasea zi de proteste.
Aceștia au protestat împotriva unui proiect de lege prin care vârsta de pensionare ar urma să fie amânată cu doi ani, până la 64 de ani.
Acțiunea are loc într-un moment cheie, deoarece președintele Emmanuel Macron dorește ca parlamentul să adopte planul său înainte de luna aprilie.
„Condamnăm declarațiile care îndeamnă la îngenuncherea economiei noastre, pentru că aceste declarații sunt iresponsabile și pentru că singurul lucru pe care dorim să îl îngenunchem este șomajul. Și astfel, rămânem deschiși sau chiar dornici la dialog”, spune Olivier Veran, purtător de cuvânt al guvernului francez.
Sindicatele încearcă să facă presiuni asupra autorităților prin greve prelungite în unele sectoare, inclusiv la rafinăriile de petrol ale TotalEnergies.
Total a declarat că mai mult de jumătate din cei 269 de lucrători ai rafinăriilor sale aflați în tura de miercuri erau în grevă.
Compania energetică EDF a declarat că producția de energie electrică din Franța a fost redusă cu aproape o cincime miercuri dimineață.
Traficul feroviar a fost în continuare afectat de grevă, deși nu la fel de mult ca în ziua precedentă.
Ministrul Transporturilor, Clement Beaune, a declarat că transportul va fi perturbat pe parcursul zilei de joi (9 martie) și vineri (10 martie).
De asemenea, el a declarat că principalul aeroport din Paris va avea cu aproximativ 20% mai puține zboruri.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!