1.6 C
București
luni, 23 decembrie 2024
AcasăInternaționalVIDEO: Cum ar putea Coreea de Nord să folosească Pacificul pentru a-și...

VIDEO: Cum ar putea Coreea de Nord să folosească Pacificul pentru a-și perfecționa rachetele

Analiștii avertizează că Coreea de Nord ar putea face progrese tehnice la rachetele sale balistice, dacă își va pune în aplicare amenințarea de a transforma Oceanul Pacific într-un „poligon de tragere”, în timp ce autoritățile sud-coreene au declarat miercuri că Pyongyang ar putea efectua un al șaptelea test nuclear în acest an.

În cazul în care Coreea de Nord își va îndeplini amenințarea de a transforma Oceanul Pacific într-un „poligon de tragere”, statul înarmat nuclear ar putea face progrese tehnice critice.

Așa susțin analiștii, după ce puternica soră a liderului Kim Jong Un a amenințat luni că va împinge testele cu rachete ale Pyongyangului mai departe de ținta sa obișnuită, Marea Japoniei.

Kim Yo Jong a declarat că amenințarea cu „raza de tragere” depinde de comportamentul forțelor americane.

Este prima referire directă și ofensivă a liderilor nord-coreeni la Pacific, venită pe fondul unei alte serii de lansări de teste, inclusiv a masivei sale rachete balistice intercontinentale Hwasong-15.

Până în prezent, Nordul a lansat trei variante cu rază intermediară de acțiune pe lângă Japonia și în Oceanul Pacific.

Shin Seung-ki, cercetător la Korea Institute for Defense Analyses, a remarcat că, în octombrie, a zburat la o distanță record pentru orice rachetă nord-coreeană.

„Dacă anul trecut au testat raza maximă de acțiune a rachetelor balistice cu rază de acțiune intermediară, ne-am putea aștepta ca anul acesta să continue să testeze raza maximă de acțiune a rachetelor balistice intercontinentale”.

În cazul rachetelor balistice intercontinentale, Coreea de Nord le-a lansat doar pe o traiectorie înălțată.

Adică, le-a trimis la înălțime în spațiu, mai degrabă decât pe traiectorii de zbor mai joase și mai lungi pe care le-ar urma în utilizarea reală.

Shin a declarat că testele din Pacific vor permite Pyongyangului să verifice dacă rachetele sale ICBM pot reintra în mod stabil în atmosfera incendiară la un unghi normal.

„Dacă această tehnologie este implementată cu succes prin intermediul testului, ei vor putea ataca continentul american, care este scopul ICBM-urilor lor”.

Yoji Koda, un fost amiral din cadrul Forței Maritime de Autoapărare a Japoniei, a declarat că Pyongyang va continua probabil să testeze o serie de rachete pentru două condiții care ar servi la descurajarea Washingtonului.

Una este să demonstreze o rază de tragere „reală”, de peste 8.000 de mile.

„A doua condiție este să vină a șaptea sau a opta, dar cu o capacitate de distrugere mult mai mare. Așadar, dacă aceste două condiții sunt într-adevăr îndeplinite, acela este momentul în care Coreea de Nord are cu adevărat o capacitate reală de descurajare împotriva Statelor Unite.”

Miercuri, legislatorii sud-coreeni au mai spus că Nordul ar putea testa tiruri ICBM pe o traiectorie mai joasă și mai lungă și ar putea efectua al șaptelea test nuclear în acest an.

Legiuitorii au citat oficiali din serviciile de informații care au declarat că această mișcare ar avea ca scop să pună presiune asupra SUA, în condițiile în care țara organizează exerciții navale comune cu Coreea de Sud și Japonia în apele dintre vecinii asiatici.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Alexandru Stancu
Alexandru Stancu
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Noul lider al Siriei promite centralizarea armamentului sub controlul statului

Ahmed al-Shareh, noul lider al Siriei, a anunțat că toate armele din țară vor fi plasate sub controlul statului, marcând un pas semnificativ în...

Program special la metrou în perioada sărbătorilor de iarnă: Cum se circulă de Revelion

Metrorex a publicat programul de circulație al trenurilor de metrou pentru sărbătorile de iarnă. În perioada 25-27 decembrie, 1-2 ianuarie 2025 și 6-7 ianuarie...

Tensiuni între Colegiul Medicilor și CNAS: Actele adiționale pentru 2025, sub semnul întrebării

Medicii cer publicarea bugetului pentru anul viitor și asigurarea unor negocieri transparente Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis o solicitare oficială către Casa Națională...
Ultima oră
Pe aceeași temă