Principalul obiectiv al proiectului constă în dezvoltarea și demonstrarea tehnologiilor de eliminare a nano-, micro și macro-plasticelor aflate în ecosistemele acvatice.
În cadrul acestui parteneriat, Universitatea POLITEHNICA din București va caracteriza diferite tipuri de deșeuri din material plastic și va crea produse noi din deșeurile colectate pentru a susține economia circulară. În felul acesta va evalua din punct de vedere tehnic şi economic posibilitatea valorificării chimice a deşeurilor din plastic colectate în cadrul proiectului din diferite medii acvatice. De asemenea, utilizând probele de plastic colectate în cadrul consorţiului, Universitatea Politehnică Bucureşti va evalua impactul global asupra mediului înconjurător a filierelor de valorificare energetică: ardere, gazeificare şi piroliză.
Proiectul a început derularea în Octombrie 2020, va fi implementat pe o perioadă de 36 luni și este finanțat cu 7.4 milioane € prin programul de cercetare EU Horizon 2020 în cadrul call-ului ”Pilot action for the removal of marine plastics and litter”, Topic ID: CE-FNR-09-2020 (Cntract nr. 101000612).