Compania și-a propus atingerea neutralităţii climatice până în 2040
Grupul tehnologic european Strabag, listat la bursă pentru servicii de construcții, marchează 30 de ani de activitate în România, reafirmându-și angajamentul față de sustenabilitate și față de campania „Work on Progress”. Compania consideră că industria construcţiilor are responsabilitatea de a dezvolta soluţii pentru a funcţiona într-un mod neutru din punct de vedere climatic, responsabil din punct de vedere social şi ecologic.
Obiectivul central al acestei inițiative este atingerea neutralității climatice până în 2040, de-a lungul întregului lanț valoric, prin adoptarea unor soluții digitale, inovatoare și ecologice.
„În cei 30 de ani de activitate pe piața din România, ceea ce ne-a diferențiat este tocmai capacitatea noastră de a ne adapta și de a inova. Fie că vorbim despre adoptarea noilor tehnologii, abordarea unor proiecte complexe sau găsirea celor mai bune soluții pentru a conecta oameni și locuri, Strabag a fost mereu pregătită să facă față oricărei provocări”, a adăugat Patrick Hopfgartner, director general Strabag România.
La evenimentul aniversar au fost prezentate modele de asfalt inovator care purifică aerul și reduce zgomotul și beton cu emisii reduse de carbon, cu până la 50%. De asemenea, cei prezenți au avut ocazia să exploreze șantierul de construcții al viitorului, complet digitalizat și automatizat, o ilustrare a modului în care tehnologia joacă un rol crucial în reducerea emisiilor de carbon.
În contextul în care aproximativ 38% din emisiile globale de CO2 provin din sectorul construcțiilor, Strabag aplică o strategie de decarbonizare. Mai exact, folosește materiale ecologice, eficientizează resurse și le reciclează, pentru a limita pierderile și a reduce efectele asupra mediului. Compania investește în prezent în peste 250 de proiecte de inovație și are 400 de inițiative de sustenabilitate.
Prezentă în România de 30 de ani, unde are în jur de 2000 de angajați, Strabag a contribuit semnificativ la modernizarea infrastructurii naționale și la modelarea peisajului urban.
Compania are lucrări de infrastructură de anvergură, mai exact loturi din autostrăzile A1, A3, drumuri expres, șoseaua de Centură a Municipiului Oradea. De asemenea, proiecte de infrastructură feroviară și aeroportuară, construcții civile, proiecte de energie regenerabilă sau stații de tratare a apelor.