Un grup infracţional sârbo-croat suspectat de sute de spargeri în toată Europa a fost desfiinţat în noiembrie anul trecut în cadrul unei operaţiuni conduse de o echipă de anchetă franco-spaniolă soldate cu 25 de arestări, a anunţat sâmbătă jandarmeria franceză, relatează AFP.
Grupul, format din aproximativ 60 de persoane, era extrem de bine structurat, cu o „funcţionare de clan, familială foarte integrată” de la echipe care comiteau spargeri (…), trecând prin spălarea de bani astfel obţinuţi, a explicat generalul Marc de Tarlé, şeful Biroului Central pentru Combaterea Delincvenţei Itinerante (OCLDI), potrivit agerpres.ro.
Un grup infracțional sârbo-croat ce comitea spargeri în toată Europa a fost desființat, având o structură în jurul unei familii ce își folosea copiii
Acesta a fost organizat în jurul unei familii care conducea echipe de infractori formate în special din copii ai familiei şi alţi fraţi cu presiuni puternice şi obligaţii ferme pentru a obţine rezultate, a precizat jandarmeria într-un comunicat.
Între iulie 2021 şi octombrie 2022, gruparea a acţionat în Europa şi a comis sute de spargeri în Franţa, Spania, Elveţia, Portugalia, Italia, Ţările de Jos, Germania, Belgia şi Austria cauzând prejudicii în valoare de „câteva milioane” de euro, potrivit jandarmeriei.
Un grup infracțional din România, destructurat pentru deturnarea a sute de mii de euro din fondurile UE pentru agricultură
Un grup infracțional va fi tras la răspundere în România pentru deturnarea sute de mii de euro din fonduri UE pentru agricultură destinaţi cultivării roşiilor, a anunţat miercuri într-un comunicat Oficiul European de Luptă Antifraudă, relatează dpa.
OLAF susţine că grupul, care „nu avea nicio intenţie de a cultiva roşii” a deturnat 850.000 de euro din fondurile UE pentru agricultură.
De asemenea, potrivit OLAF, „niciun cent din aceşti bani nu a fost cheltuit pe agricultură sau în România”.
Acest grup infracțional din România, implicat în deturnare de fonduri europene, a fost demantelat de autorităţile române şi italiene
O investigaţie comună a OLAF împreună cu autorităţile române şi italiene a descoperit operaţiunea care a implicat companii ecran, declaraţii funciare false şi documente falsificate.
Grupul obţinea subsidiile în România şi apoi le transfera în conturile unor bănci italiene. Apoi fondurile era utilizate pentru a finanţa alte activităţi criminale, notează OLAF, conform agerpres.ro.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!