10.2 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024
AcasăȘtirile zileiUn craniu de balenă preistoric a fost descoperit în Peru

Un craniu de balenă preistoric a fost descoperit în Peru

Paleontologii peruvieni au descoperit un craniu de balenă(al unui cașalot preistoric) în deșertul Ocucaje, Peru.

O echipă de paleontologi peruvieni a dezgropat craniul bine conservat al unui cașalot preistoric în deșertul Ocucaje, despre care spun că a fost conservat timp de 7 milioane de ani, potrivit Reuters.

Craniul lung de patru picioare a aparținut unei balene adulte.

Cercetătorii spun că a fost păstrat în deșert timp de 7 milioane de ani.

Șase persoane, printre care trei generali de poliție, au fost arestate în Peru

Șase persoane, printre care trei ofiţeri cu rang înalt din poliție, au fost arestate luni în Peru pentru presupusa lor implicare într-un caz de corupţie legat de fostul preşedinte demis Pedro Castillo, a anunţat Ministerul de Interne de la Lima, citat de AFP.

„Agenţi de poliţie, în coordonare cu Parchetul, au desfăşurat o mega-operaţiune care a condus la arestarea a şase persoane presupus implicate într-un dosar de corupţie legat de promovări ilegale în rândul forţelor de poliţie”, se arată într-un comunicat, conform agerpres.ro.

Ministerul precizează că printre persoanele arestate se numără „trei generali de poliţie în activitate”. Aceştia ar fi implicaţi în acordarea de promovări, validate de Castillo, în schimbul unor sume de bani.

Șase persoane, printre ei și generali de poliție, au fost arestate în Peru, dar au avut loc și numeroase percheziții

Aceste arestări au avut loc în cursul unei operaţiuni de poliţie, incluzând percheziţii în mai multe oraşe, printre care Lima.

În capitală, au fost percheziţionate două locuinţe ale fostului ministru al apărării Walter Ayala, care face şi el obiectul unei anchete în acest caz, şi au fost ridicate diverse documente.

Parchetul anchetează asupra lui Pedro Castillo şi Walter Ayala pentru presupuse infracţiuni de asociere ilegală şi organizare criminală.

Fostul comandant al armatei, generalul José Vizcarra, şi fostul şef al forţelor aeriene, Jorge Chaparro, au afirmat în noiembrie 2021 că guvernul a făcut presiuni asupra lor pentru a promova ofiţeri care nu îndeplineau condiţiile cerute.

Pedro Castillo a fost demis şi apoi arestat pe 7 decembrie după ce a încercat să dizolve parlamentul şi a anunţat că doreşte să guverneze prin decrete, acţiune considerată drept o „lovitură de stat” de către parlament şi pentru care este urmărit penal pentru „răzvrătire” şi „conspiraţie”.

Profesor din mediul rural, el a guvernat mai puţin de un an şi jumătate, perioadă marcată de o profundă criză politică, reaminteşte AFP.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Catalin Serban
Catalin Serban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Coco Gauff, victorie remarcabilă la WTA Finals împotriva lui Swiatek

Coco Gauff a reușit o victorie importantă în fața polonezei Iga Swiatek, asigurându-și calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor. Prin această înfrângere a Igăi Swiatek,...

România sau Austria? Raul Florucz e monitorizat de selecționerul Ralf Rangnick

Atacantul Raul Florucz, născut la Viena din părinți români, impresionează la Olimpija Ljubljana și atrage interesul ambelor federații naționale de fotbal din România și...

Pe ce criterii se bazează tinerii antreprenori când aleg un oraș pentru a-și dezvolta cariera

Muncă, pasiune și determinare - sunt doar trei dintre elementele pe care orice antreprenor, care vrea să își vadă visul de afaceri împlinit, se...
Ultima oră
Pe aceeași temă